Livsglädjen är tillbaka

Hej!

Haft en mindre förkylning i några dagar, därav den uppdateringen och framförallt förmåga att finna glädje i vardagen. Upplevde aldrig något riktigt halsont men en snorig näsa och en del hosta fick jag under förkylningens korta förlopp.

Från och med igår kände jag mig dock fullt frisk. Provade igår att köra två kortare pass, 1.3o h och 1.00 h. Kroppen fungerade som den borde och pulsen låg precis där jag ville. Tyvärr blev min perfekta plan inför skandinaviska cupen i Falun nu till helgen förstörd p.g.a. den irriterande förkylningen. Idag hade jag därför ett extremt jobbigt men väldigt nödvändigt intervallpass planerat i ett desperat försök att hitta formen inför helgens viktiga tävlingar.

Körde följande:

  • 4 min AIII
  • 3 min vila
  • 15 x 15 (15 sek arbete, 15 sek vila i 5 min)
  • 4 min vila
  • 70 – 20 (70 sek arbete, 20 sek vila i 15 min)
  • 3 min vila
  • 4 min AIII+

Totalt 1.20 h och 28 min AIII/AIII+

Gubbarna uppe i Kanis hade varit lite väl slöa under morgonen och endast pistat en kort sväng . Vi har haft några dagar med varmare väder i Älvsbyn följt av rejäl kyla (igen) vilket gjort att spåren är rätt isiga. Därför hade det varit hemskt välkommet med preparering av hela spåret. Nåväl, man kan inte få allt här i livet. Då spårförhållandena var som de var och stadion med de tuffare slingorna var isiga med ett tunt lager nysnö så fick jag revidera mina tänkta intervallslingor.

Jag lyckades pussla ihop några fina vändor där pistmaskinen rullat under morgonen och passet blev i slutändan riktigt bra. Hade förväntat mig ett pass där kroppen inte ville samma sak som huvudet p.g.a. de senaste dagarnas uteblivna träning. -17 grader och fallande snö gjorde väl inte förhållandena supersnabba, dock fungerade allt riktigt bra och jag tror att det gick relativt fort ändå! Lyckades pressa kroppen upp i 95% av maxpuls på sista intervallen.

Idag blev det bara ett pass men imorgon kör jag återigen dubbla pass, planerat 3-3.5 h. Onsdagsmorgon rullar vi ned till Falun där helgens skandinaviska cup ska genomföras. Jag kommer köra 2 av 3 race där, fredagens 15 km skate samt söndagens 30 km dubbeljakt. Jag avstår lördagens klassiska sprint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.