15 km skate Falun imorgon

Hej!

Resdag ned till Falun igår. Vi ankom till vandrarhemmet på kvällen och efter en snabb handlingsrunda och uppvärmning av den medhavda blodpalten bytte jag om och drog till Lugnets skidstadion.

Min träningsplanering inför helgens skandinaviska cup rubbades av den kortare förkylning jag drog på mig. Jag ville ha två fartpass i kroppen inför helgens tävlingar, ett brutaljobbigt pass (måndags) samt ett lindrigare pass. Eftersom jag började träna i söndags så hade jag inte så många alternativ än att lägga in det på resdagen. Körde 2 x 5 min tröskel och sedan 15-15 i ytterligare 5 min. Bra pass.

Idag har jag återigen varit och åkt på helgens tävlingsbana. Kroppen kändes bra, var inte seg efter resan och det tack vare gårdagens intervallpass.

Helgens tävlingar är alltså både skandinavisk cup där Norge, Sverige, Finland och Estland deltar samt Intersport cup, den svenska cupen. Eftersom helgens tävlingar genomförs på vm-banorna så har en hel del åkare hittat hit, de allra flesta från norra Europa som inte åker Tour de ski är anmälda. Dessutom har norrmännen vm-uttagningar så startlistan med 200+ anmälda är imponerande!

Förutsättningarna för imorgon är goda, stenhårda banor, hårda spår och vi har ett bra vallateam på plats. Ser fram emot morgondagens race!

Skriver från en surfplatta, lite krångligt med länkar men all information kring tävlingarna, liveresultat, startlistor m.m finner ni här: http://scandinaviancup.se

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.