15 km skate falun

15 km skate avverkat igår. Blev ett okej lopp i slutändan. Inte missnöjd men hade gärna åkt 30 sek fortare, då hade jag känt att det gått riktigt bra.

Spåret var stundtals riktigt isigt, speciellt på stadion. Lite tråkigt att de inte hade lyckats bättre med spårpreparingen. Det var isigt redan kring 8 då jag var på plats och testade skidor. Jag behöver ha fasta spår för att få ut min maxkapacitet, igår var man tvungen att ”smyga” fram för att inte skidorna skulle släppa mitt i skäret.

Öppnade racet kontrollerat. Hade en svacka vid 10 km där jag tappade 10 placeringar, jobbade tillbaka dem sen innan målgången så det var ju bra. Som sagt, med ett fastare underlag hade jag nog legat och varit utslagen i målfållan, nu gick jag istället i mål och kände att jag haft mer att ge. Jaja, man kan inte begära perfekta förhållanden men känns som att det varit lite tråkiga förutsättningar sista tiden (rodelbanan under första cuphelgen i Piteå bl.a).

Slutade som 9:e svensk och 4:e U23 åkare. Tittar man på hela resultatlistan däremot så blir det lite tråkigare. 59:a, 2.20 min efter Matti Heikkinen. Resultatlistan innehåller mestadels norrmän, det är verkligen en sjukt bra bredd i Norge just nu.

IMG_2713463083356
Bild från längd.se

Idag ska jag försöka maximera det övertag jag har mot de flesta andra inför morgondagens 30 km eftersom jag inte åker dagens sprint. Ska ta det lugnt och låta kroppen vila upp sig, ska ev. åka morgondagens 3.75 km slinga under den officiella träningen som hålls idag kl 16.00-18.00.

Medan jag sitter och skriver det här inlägget så har jag hunnit prata med pappa som är på skidstadion och tittar på sprinttävlingen. Tydligen så är det en riktigt isig kurva i slutet av banan där var och varannan åkare har flygit ut i prologen, bl.a. Emil Jönsson. Tydligen så är kurvan ett riktigt skämt, det är ju inte meningen att varannan åkare ska krascha. Uppenbarligen vet de ju inte hur man ska preparera ett skidspår.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.