Reserv till u23-vm

Hej!

Hade två träningsfria dagar i rad efter helgens bravader. Under tisdagen som var min andra vilodag rullade jag och Jenny ned till Östersund med en fullastad V70, dock inte helt utan komplikationer. En bit efter Arvidsjaur, efter ca. 10 mil bilkörning, gav ett av mina bromsok upp. som tur var kunde en verkstad hjälpa att lossa på oket så att vi kunde fortsätta resan ned istället för att behöva vända om till Älvsbyn. Hade  dessutom mer flyt, min svärfar är nämligen på plats i Östersund under några dagar, han är en händig mekaniker och kunde hjälpa mig att montera dit ett nytt ok igår. Skönt att slippa gå till någon svindyr verkstad. Igårkväll bjöd han ut oss på middag vilket var riktigt nice. Efter en rejäl efterrätt skulle dagens andra pass avverkas och jag mådde rätt illa längs spåret.

IMG_20150115_144124
Svärfar fixar!

Imorse körde jag ett pass tillsammans med universtitetsgruppen, först en hel del impulser innan 6 x 5 min klassiska intervaller kördes (från botten av stadion upp till toppen av Björnberget). Jag var ensam kille vid intervallerna men lyckades pressa mig själv rätt hårt (94% av maxpuls). Varannan intervall körde jag ren stakning och det var rätt jobbigt. Var ett tag sedan jag körde impulser och har hyfsad träningsvärk i ljumskarna just nu!

Har där i mellan hunnit med att vara hundvakt åt boxertiken Amy. Trevligt med sällskap.

Ikväll var har jag kört ett distanspass med skateutrustning. Hittade en ny slinga på 22 km, hann tyvärr inte åka hela då jag bara skulle köra 1:30 h. Fantastiska förhållanden i Östersund just nu för skidåkning, kan inte tänka mig att någon annan ort i Sverige kan konkurrera med Östersund och bjuda på stenhårda wc-banor samt milslånga motionsspår.

Totalt 6.30 h skidåkning på två dagar, en lagom belastning så här under tävlingssäsongen. Imorgon blir det ett distanspass på förmiddagen och senare på dagen hade jag tänkt bege mig mot närmsta gym och lyfta lite vikter.

Jennys bild
Jennys bild
IMG_20150115_144715
Vinter!

På bussen hem från Falun i söndags fick jag ett väntat samtal; jag hade tagits ut som reserv till U23-VM i Kazakstan. Väntat för att jag har inte åkt tillräckligt bra tillräckligt ofta för att slå ut någon av förstahandsvalen, också väntat för att jag tycker att jag åkt tillräckligt fort för att vara med i diskussionen. U23 har varit ett av mina mål denna säsong. Räknar man bort katastrofen i Lillehammer har jag varit 1:a (Bruksvallarna), 4:a och 3:a (Falun) bland U23-åkarna i nationella FIS-tävlingar på mästerskapsdistanserna 15 km skate och 30 km dubbeljakt. Samtidigt är jag inte en bra sprinter som också är en distans på mästerskapet. De åkare som kvalificerat sig har åkt riktigt bra sista tiden och är väl värda sina platser.

Hade varit riktigt kul att äntligen få dra på mig den vita dräkten men fler chanser kommer. Som sagt, jag tycker inte att jag förtjänar en plats i laget men jag glädjer mig åt att åtminstone få vara reserv.

IMG_20150115_181603
En del stressigt pappersarbete har det hunnit bli trots att jag inte ska iväg

 

Nu har jag siktet inställt på SM i Örebro som börjar om prick två veckor! Eftersom de allra bästa U23-åkarna är på väg mot Kazakstan under SM så borde det åtminstone vara lite mindre svårt att plocka hem en eller två U23-medaljer under det svenska mästerskapet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.