Östersund

Hej!

Riktigt skönt att vara på plats i Östersund igen. Jag trivs som sagt väldigt bra här nere, har alltid haft ett väldigt bra flow när jag tillbringat mina träningsveckor här nere. Har aldrig varit sjuk eller mått dåligt här nere och förknippar lägenheten här nere med disciplin och 100% fokus på skidåkning. Deff, bra form, kompressionstights, bra sömn, fina träningsmiljöer, okomplicerad vardag, bra återhämtning, bra kost och för mycket filmtittande är saker som jag förknippar med vårt boende på campingen.

Lite vemodigt var det att säga upp lägenheten men nu är det gjort. Vi bor som sagt på campingen och under sommarmånaderna juni, juli och augusti hyrs stugorna ut till turister. Därför måste man flytta ut ur stugan senast sista maj. Fördelen är att stugan är färdiginredd med möbler. Internet, el och motorvärmare ingår också i priset. Flyttade ned till Östersund för att träna på heltid och efter säsongen i månaderna april/maj där träningsmängden är som minst så ser jag ingen anledning att bo här och inte göra något vettigt. Därför kommer vi flytta ut ur lägenheten i slutet av mars. Har förhoppningar om att jag finner något vettigt arbete hemma i Älvsbyn under april och maj och tjänar ihop lite kosing inför nästa säsong.

Nästa höst har jag ingen aning om hur den kommer se ut. Östersund är helt klart ett alternativ.

Hade verkligen sett fram emot att min dryga, tyska granne hade flyttat ut efter förra terminen. Umgängeskretsen som håller till i den stugan festar helst på vardagar och står gärna och sjunger karaoke på altanen efter midnatt.
Hade verkligen sett fram att komma hem till Östersund och se att min dryga, tyska granne hade flyttat ut efter förra terminen. Han är det enda irritationsobjektet jag har i min vardag. Umgängeskretsen som håller till i den stugan festar helst på vardagar och står gärna och sjunger karaoke på altanen efter midnatt. Har rykt ihop med honom en gång och vår grannsämja blev förstörd från första stund. Tydligen skulle han flytta ut efter förra terminen men Jägermeisterflaskan står fortfarande kvar i vardagsrummet. Suck.

Denna dag inleddes med 2.00 h skate tillsammans med min militärlandslagskollega Hörnfeldt. Vi höll oss borta från de tuffa spåren på stadion och sökte oss mot de lättare motionsslingorna. Blev en hel del kors och tvärs och så här i efterhand har jag ingen aning om vars vi egentligen åkt. Bra pass iallafall!

Eftermiddagen spenderades  i gymmet där jag fokuserade på explosiv styrka. Mellan passen sov jag i ca. 40 minuter, vet inte om det bara är jag men när eftermiddagströttheten kryper på och man tror att huvudet behöver lite sömn så mår man ju fan bara ännu sämre när man vaknar igen. Var helt förstörd och huvudet kändes riktigt tungt, kroppen vägde ca. 150 kg och det var riktigt omotiverande att rulla ut ur sängen.

5 minuter in i bålstyrkan på följande styrkepass tyckte jag att jag återgått till normalt tillstånd där inte huvudet längre vägde 20 kg:

 • 5 min löpning
 • 10 min bål
 • 4 x 10 chins
 • 3 x 12 bänkpress, 70 kilo
 • 3 x 20 explosiva tricepspress, 40 kilo
 • 3 x 10 militärpress, 40 kilo
 • 3 x 20 tricepsdrag
 • 100 armhävningar
 • 5 min löpning

Denna vecka har jag tänkt få till ca. 15 timmar skidåkning. Kommer bara köra ett intervallpass denna vecka, det som jag körde igår (torsdag).

Idag är det 12 dagar kvar till SM som inleds den 28:e januari med 30 km dubbeljakt. Nästa vecka går jag ned i timmar och fokuserar på följande saker:

 • Lägga in impulser i några av distanspassen. Dessa pass kortas även ned och kommer inte bli längre än 1.30 h.
 • På onsdag blir det en träningstävling tillsammans med universitetet (skate, 10 eller 15 km), det blir sista tävlingen inför SM.
 • Under andra halvan av nästa vecka vill jag känna att jag har överskottsenergi och att musklerna känns pigga och fräscha.
 • Med en vecka kvar kommer jag hinna med två korta men intensiva och troligtvis fruktansvärt smärtsamma intervallpass.
 • Några kortare pass i gymmet ska även hinnas med där fokus kommer ligga på explosiva övningar.

Hoppas och tror att det lilla extra som finns i kroppen infinner sig lagom till SM med denna plan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.