RÅ funktionsdryck

Hej!

Började dagen med ett klassiskt pass på två timmar. Var uppe på stadion redan vid 8.40 idag, man måste ju hinna hem till Vinterstudion! Helgerna under vintern blir ofta fullspäckade med skidåkning följt av Vinterstudion, så även denna helg.

Har ordentlig träningsvärk från impulserna i torsdags, stillastående klassiska impulser tar ordentligt på ljumskarna när man ska diagonala iväg.

Ikväll har jag och Jenny kört ett skatepass på ÖSK i 1.30 h med 10 impulser. Tror mycket på impulser, kände mig betydligt mindre seg i kroppen efter några max-körningar.

Ikväll har vi vallat, kul de!

RÅ funktionsdryck

När jag bodde i Alaska så stötte jag första gången på rödbetssaft i prestationssammanhang. Testade det några gånger då, mest på begäran av coach Andrew men tog det inte så seriöst. Förra vintern började jag intressera mig för det på allvar och det finns en hel del intressanta studier att ta del av på internet.

Man ska passa sig för att använda för mycket kosttillskott, rödbetan är dock någonting direkt från naturen och är väldigt nyttig. Nitratet i rödbetor är en av få saker som bevisligen fungerar som prestationshöjande. Hemligheten i rödbetan är dess stora mängd av nitrater som underlättar för kroppen att ta upp syret effektivare.

Jag önskade mig en råsaftscentrifug i julklapp som jag hunnit använda en del, bl.a. till att göra egen rödbetsjuice. Det är dock rätt krångligt och inte speciellt mycket billigare mot att köpa färdig saft, dessutom måste man dricka rätt stora mängder av rödbetssaften och helt ärligt så finns det godare saker här i världen. Därför är det riktigt fint med koncentrerad saft utan några som helst tillsatser, någonting som WellNOx har tagit fram.

RÅ juicer görs på ekologiska rödbetor i olika kombinationer med frukter och bär rika på antioxidanter helt utan tillsatser. Lingonen ska också göra att rödbetans distinkta smak av jord försvinner.

Rödbetssaften finns både som superkoncentrerade shots och på flaska. Jag ska testa båda två inför SM.

Jag hämtade ut ett paket idag och ser fram emot att testa saften!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.