Bra start på veckan

Hej!

Intervallpass tillsammans med militärlandslagsstjärnorna Rasmus Hörnfeldt och Simon Hallström idag. Sicklade av ett tävlingspar igårkväll, ingen vits att harva runt på långsamma träningsskidor när vi har fantastiska snöförhållanden på WC-banorna. Passet var ett riktigt ångestpass, först hade jag tänkt 5 x 4 minuter AIII, Hörnfeldt däremot ville köra ännu kortare och ännu fortare och det var lika bra det, ska man toppa formen inför SM så finns det väl inga genvägar.

Vi körde följande upplägg:

4 min tröskel (jag drog så ja, det blev väl snarare tröskel+)

5 x 2.15 minuter AIII+  (3 min vila mellan)

30 x 30 sek i 10 min

Totalt: 25 min

Kändes riktigt bra även om 2 minuter max är något det smärtsammaste man kan genomföra. Jag drog fyra av fem körningar även om Hallströms 3:e intervall kändes fortast. Jag hade nog snabbast skidor så det hjälpte ju en del. Riktigt jobbigt men också riktigt givande. Vi körde intervallerna uppe på slingan som kallas Björnberget, vi körde lite drygt ett varv så vi fick ihop drygt 2 min. Sist jag körde intervallerna på den slingan var i höstas på rullskidor tillsammans med universitetet, 70-20 körde vi på det passet och då ställde Hörnfeldt av hela klungan. Förhoppningsvis hittar han tillbaka till den formen snart för då gick det riktigt fort. Vi måste ju imponera på kapten Olander som är ansvarig för militärlaget när vi åker militär-VM som går av stapeln på hemmaplan i Boden i mitten av mars.

På 30 x 30 sek (30 sek arbete, 30 sek vila) var jag riktigt stekt under de första 5 minuterna efter spyintervallerna som vi just kört, Jenny åkte förbi på stadion där vi körde fram och tillbaka och undrade om vi körde AII. Nåväl, fick upp farten någorlunda under de sista körningarna. Passet tog drygt 1.40 h.

Formen känns bra, kanske var det tack vare att jag imorse drack några klunkar RÅ Prestation? Hur som helst, den var riktigt god, oändligt godare och enklare än att äta koncentrerade rödbetsskivor på burk som jag har gjort en hel del genom åren. Dessutom skönt att slippa rödbetssaft över hela köket när man mixtrar med centrifugen.

Ikväll blir det 1.30 klassiskt återigen med min hemvärnskollega och granne Hallström. Efter det har jag tänkt göra en ny header till hemsidan. Tog bort den gamla för ett tag sedan, hade en del inaktuella samarbetspartners och en del nya saknades. Niklas Henriksson har väl gjort mina tre senaste men jag har ju mycket fritid så nu får jag ta tag i det! En gång i tiden gick man ju faktiskt en webdesignskurs på gymnasiet så det ska nog lösa sig.

Menige Hallström och menige Hörnfeldt efter intervallerna
Menige Hallström och menige Hörnfeldt efter intervallerna

Igår fyllde Jenny år, det firades med det legendariska brädspelet ”jakten på den försvunna diamanten”, pizza som Jennys pappa bjöd på, till middag gjorde vi sushi, jag tycker inte om att laga mat men de var väl rätt skoj. På kvällen gick vi på bio och såg Hellenius nya film ”Micke & Veronica”. Den hade sina stunder då den var smårolig men annars var det väl en klassisk svensk mellanmjölksfilm. Hellenius är en kass skådespelare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.