Träningstävling med mäktigt startfält

Hej!

Tisdag:

Morgonen började i lugn och ro med kaffe, gröt och Nyhetsmorgon på tv4. Sedan när jag skulle iväg till den gemensamma träningen med universitetet så var bilnyckeln mystiskt försvunnen. Vände upp och ned på lägenheten och hittade den till slut. Hann precis till passet som innehöll klassiska impulser. Vi började med sprintstarter och att diagonala igång med full sula efter 2 min uppvärmning var en dålig idé. Ajaj i ljumskarna! Ingen större fara på taket men var öm resten av dagen.

Vi körde en blandning av impulser som stakstarter, utförsrace, saxning etc. i ca 30 minuter. Åkte sedan en timme med Hörnfeldt. Bra pass på totalt 1.40 h!

IMG_20150121_123557
Utförsrace. Jag, Hörnfeldt och David Larsson. Jag var klart ”fetast” i detta gäng med mina mastiga 70 kg, fördel Boden.

På eftermiddagen blev det en kort löptur till gymmet där följande kördes:

  • 10 min bål
  • 4 x 12 explosiva chins
  • 3 x 4 reps bänkpress, 90 kg 
  • 3 x 5 reps militärpress, 50 kg
  • 3 x 10 reps tricepspress, 50 kg
  • 100 armhävningar
  • 3 x 10 reps, bicepscurls
  • 3 x 20 reps tricepsdrag i maskin, 50 kg

Kör sällan biceps men tror att det kan vara bra att hålla sig jämnstark i överkroppen och köra annorlunda övningar då och då. Triceps är ju en muskel som skidåkare generellt är väldigt stark i, kan ju inte skada att ha hyfsad balans bland muskelgrupperna.

Militärpress
Militärpress

Torsdag:

Träningstävling med universitetet. 15 km skate stod på programmet, hade väl hellre kört 10 km för att få lite mer ”överfart”, men men. Riktigt imponerande startfält för att vara en träningstävling på en onsdagsmorgon. I startlistan kunde man bl.a. finna Anders Södergren, Jens Burman, Anton Lindblad, Simon Hallström och Simon Lageson.

Jag startade rätt bra men sedan hade jag svårt att hålla farten själv. Blev så småningom ikapp åkt av maskinen Burman och kunde hänga med honom in i mål. Farten och maxkapaciteten fanns där men inte det där riktiga drivet att pressa själv. Bra träning iallafall. Södergren vann före Burman som blev tvåa och skidskytten Hallström satte de flesta skidåkare på plats och åkte in som trea! Hoppas och tror att toppformen finns där om en vecka lagom till 30 km dubbeljakt.

Ikväll har jag varit ute och löpt i drygt 40 min för att få ut resterna från skidtävlingen ur benen. Imorgon väntar återigen en vilodag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.