skidåkning och löpning

Hallå!

Gårdagen blev en planerad vilodag. Första halvan av dagen var riktigt produktiv, givande samtal med ev. samarbetspartners, lunch på Mr Husman vid Torvalla m.m. Andra halvan måste jag erkänna att det blev rätt mycket tv-spel med polarna. På kvällen blev jag kreativ och gjorde en header (med mycket hjälp av min sambo). Själva bilden har Ulrik Nordberg tagit, en av sveriges och världens bästa skidorienterare som just nu befinner sig på EM i Lenzerheide, Schweiz. Han brukar ha en uppdaterad blogg men tyvärr så har han inte uppdaterat på snart två veckor, väldigt lägligt nu när jag länkar. Skärpning Ulkan!

Idag har började jag dagen med att åka skidor från campingen, via spikbodarna till stadion (ca 30 min åkning från campingen) några svängar där och sedan tillbaka hemåt. Kände mig fruktansvärt seg första timmen som man kan bli efter en vilodag, speciellt när man tävlat dagen innan den. Känslan var ungefär som vid en väggning, orkeslös och svag. Jag visste ju vad orsaken var så det var bara att fortsätta kriga. Körde någon impuls för att väcka kroppen ur dvalan och sista halvtimmen släppte det, fick tillbaka klippet i steget och trycket i triceps.

Ikväll har jag varit ute och sprungit en timme med pannlampa längs några skogsstigar. Riktigt skönt, de som har testat vet hur mediterande det kan vara att springa/åka skidor i mörkret eller med pannlampa, speciellt när det snöar. Sprang förbi ängen där jag hade ett av mina bättre intervallpass i höstas, samma dag som jag ramlade och stukade foten ordentligt.

Min fot, så här två månader efteråt, är fortfarande svullen men annars märker jag i princip aldrig av skadan förutom nån gång då jag är ute och löper på ojämnt underlag. Var väldigt aktiv med rehabiliteringen i början, påfrestade foten så mycket jag vågade samtidigt som jag startade med balansövningar redan två dagar efter fallet. Förhoppningsvis är den helt återställd i sommar så jag kan springa obanat.

Annars idag så har jag hunnit med att handla mat, titta på världscupen i längdskidor och haft boxern Amy hemma hos oss.

Imorgon väntar ett intervallpass, har tänkt köra 70-20 intervaller, eventuellt 90-30. Tanken är att få bra fart utan att slita för mycket och samla på litervis med mjölksyra i kycklinglåren. Kommer köra intervallerna på stadion där kuperingen är varken uppför eller utför, snarare ”plattför”.

På kvällen har jag tänkt köra ett sista, kort styrkepass inför SM med fokus på explosivitet utan att tömma musklerna helt och hållet.

Såg att Simon Hallström stod och vallade skidor i campingens vallabod när jag sprang förbi. Han hade liknande plan för morgondagen så vi kanske kör nåt av passen tillsammans. Alltid trevligt med sällskap, speciellt med Idrebor! Han är förövrigt uttagen till EM i skidskytte, mäktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.