FM: 15×15, 70×20 EM: löpning och styrka

FM:

Intervaller, skate. Värmde upp i 20 min innan jag brände av 5 minuter 15×15 (10 ryck hinner man med) längs 3 km spåret. Körde sedan 70 x 20 uppe på Björnberget i 15 minuter (10 körningar även där). Väldigt mycket folk, kallare och betydligt blåsigare nere på stadion. Mina glasögon immade nästan igen av temperaturskillnaden när jag åkte upp från stadion till de övre slingorna! När jag var klar med mina intervaller började det kräksnöa så fin timing. Kändes bra idag. Pigg kropp, snittade 89% av maxpuls och maxade 93% på 70 x 20, det är bra! Körde återigen på ett bra tävlingspar, blir mycket roligare att åka på fint material och framförallt mer tävlingslikt.

Har blivit en hel del skate-intervaller sista tiden. Just 15 x15 och 70 x 20 tycker jag fungerar bättre på skate. Hamnar man i en utförsbacke på klassiskt så kan det bli svårt att trycka 100% då man bara stakar och då ”slösar” man ju bort en 15 sek intervall. Benskate däremot kan man bli rätt stum av, även utför!

Tittat på världscupsprinten från Rybinsk mellan passen, riktigt kul med en världscupseger till Norrbotten! De svenska kommentatorerna är ju trevliga men tycker tyvärr inte att de hänger med överhuvudtaget när något oväntat sker under tävlingen. Bryter någon en stav, tappar en truga eller har betydligt sämre glid så passerar det oftast obemärkt förbi Vinterstudions kommentatorer. Under världscuptävlingarna i Davos satt de och gissade vem som skulle staka det klassiska distansloppet samtidigt som många åkare gick framför kameran med skatepjäxor och skateskidor. Det var dock inget som gav några ledtrådar till kommentatorerna. Jaja, Popsen är ju fin iallafall!

IMG_20150124_132706
Vinterstudion

EM:

Efter Vinterstudion med både längdskidor och skidskytte och en kort vila så var det dags igen. Körde ett kort men intensivt pass tillsammans med Simon Hallström, 15 minuter löpning till gymmet och 15 min hem. Väl på gymmet körde jag följande pass som tog 30 min:

4 x 12 chins (normala, breda, smala, omvända = biceps)

4 x 25 armhävningar (normala, smala, tricepsarmhävningar, breda)

3 set militärpress (12 st på 30 kg, 8 st på 40 kg, 4 st på 50 kg)

1 x 12 bänkpress (60 kg, explosiva)

4 x 15 explosiva dips (1 min bål mellan varje set)

5 min stretching

 

Oakley har släppt nya Radar-modeller, Crystal Orange och Crystal Black. Bara i ”Asian fit” tyvärr men de ska väl kunna passa ett skandinaviskt ansikte? Riktigt läckra är de, sugen blir man!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.