Tävlingsfri dag i Örebro

Hej!

Tävlingsfri dag innebär inte vilodag. Har varit på plats i Ånnaboda i förmiddags och gled på skidorna i ca. 1 timme. Man vill ju inte att kroppen ska bli för bekväm och bli seg och långsam, två lopp återstår ännu! Lagom till den tävlingsfria dagen så bjöd vädret på nederbördsfri men molnig himmel. Imorgon väntar dock ihärdigt snöfall under hela dagen, väldigt passande då vi ska avverka 15 km skate.

Förutom passet i förmiddags har jag varit särskilt produktiv idag. Läst en bok, käkat lunch, druckit kaffe, kollat på SM-jaktstarten i skidorientering även sovit en stund. I kväll ska jag eventuellt springa en kort sväng.

Hemma i norr får jag ständiga rapporter om det extrema vädret, enligt Älvsbynews har det kommit 57 cm snö sedan igår kväll och inatt. Min mor var tvungen att kliva upp 04.30 för att hinna skotta innan jobbet. De har lovat ytterligare ca. 40 cm fram till söndag. Det har även rapporterats om extrem lavinfara på Kanis. Sjukt!

Ni som läste min blogg igår la märke till tidningsurklippet jag la upp där banchefen skyllde den olycksdrabbade kurvan på åkarnas otillräckliga förmåga att stå på benen. I artikeln sa även banchef Pär Dudal att de aldrig tänker ändra banan sträckning inför morgondagens lopp. Nu verkar de dock ha fått äta upp det beslutet, banans 5 km sträckning är nu ändrad till en 3.75 där Matsabacken är bortplockad. Om ni tittar på följande film från herrarnas dubbeljakt i onsdags får ni ytterligare förståelse varför nedförsbacken och kurvan inte var helt genomtänkt:

http://na.se/sporten/smveckan/1.2816535-na-tv-har-ar-krascherna-alla-pratar-om

Imorgon åker vi 4 x 3.75 km på en bana som är riktigt utslagsgivande. Även om den bara innehåller en enda längre stigning så är den riktigt tuff och lång Ser fram emot loppet. Målet är att plocka hem ytterligare en U23-medalj. Känns tryggt att veta att vi har ett vallateam som jobbar för fullt redan nu.

Herrklassen startar 9.45 och tv-sänds som vanligt på SVT1.

Liveresultaten för alla individuella tävlingar kommer att distribueras via FIS Live Timing som ni finner här!

Morgondagens 3.75 km bana:

Spårkarta-DISTANS-Herrar-Lördag-31-jan-150129-2

2 reaktioner till “Tävlingsfri dag i Örebro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.