SM Örebro: 15 km skate

smveckan

Nja. Det blev inget vidare lopp för min del i dagens 15 km skate.

Trots att det föll snö mer eller mindre hela dagen så höll sig spåren relativt hårda. I mitten av spåret där de flesta åkte så var det en smal sträng där snön var väldigt glansigt. Längre ut mot kanterna var det mer nysnö och långsammare. Lite småklurigt före men inget som störde nämnvärt. Åkte men med smalare skär så kunde man hålla sig längre på den snabbare snön, dock är det svårare att slappna av på den typen av snö.

Hade ingen riktigt bra dag. Benen kändes ganska tunga i den långa stigningen och höll stundtals rätt låg fart när jag körde själv. Provade hänga på Johan Olsson i ett halvt varv, han hade ju inte årets bästa lopp. Hade jag haft livets dag så hade jag nog kunnat gå med ganska så mycket längre. Dagens mål var att bli topp 12 och att ta U23-guldet.

Slutade som 17:e man av 93 startande, 3:10 min efter den överlägsna segraren Calle Halfvarsson. Även om jag hade blivit topp 15 så hade jag varit på tok för långt efter de bästa. Mer än 2.20 min efter ska man väl inte vara om man åker bra. Tävlingen bjöd på ovanligt stora avstånd, endast fyra man rymdes inom den första minuten efter segraren. Rankar det egna loppet som en hög 6:a av 10 möjliga.

Resultat herrar

I U23-klassen (herrar födda 1992 eller tidigare) fanns det hela 50 startande. I den klassen passade jag på att knipa silvret efter Bengtfors BOIS Gabriel Thorn medan alla stars är nere i Kazakstan på U23-VM. Bronset tog Åsarnas Victor Hallqvist.

Resultat U23 herrar

U23-pallen Foto: Thord Eric Nilsson
U23-pallen
Foto: Thord Eric Nilsson

Imorgon väntar en klassisk sprint, det blir sista skidtävlingen under denna SM-vecka. Hoppas väl att man kan skärpa till sig och gå vidare från prologen.

Ja, det är väl målet med morgondagen!

Efter tävlingarna åker jag sedan hem till Östersund med universitetsbussen som Anders Strid kör. För vallagubbarna väntar en lång och strapatsrik resa upp till de norraste och mest snöfyllda delarna av landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.