SM-sammanfattning + Frost Tape

smveckan

Hej!

Gårdagen går väl att sammanfatta rätt fort: Dålig prolog = tidig hemfärd till Östersund. Fick glädjas åt de många norrbottniska framgångarna som skördades under söndagen via SVT Play i Hörnfeldts bil. Norrbotten plockade bl.a. två U23-medaljer i herrklassen under sprinten genom Kalixåkarna Jacob Engström och Johan Häggström. Kul att se!

Sammanfattar jag årets SM i Örebro så får det helt klart godkänt. Onsdagens lopp, 30 km dubbeljakt, var ett av karriärens bättre, en 11:e plats och U23 guld känns bra så här i efterhand. Lördagens 15 km skate var en helt okej insats med en 17:e plats och ett U23 silver.

Stafetten lämnade mer att önska och jag hade väl hellre åkt 30 sek snabbare för att vara helt nöjd. Sprinten åkte jag väl mest för att det var sista dagen på SM.

Vi må vara en liten klubb men vi har hårt jobbande och duktiga vallare. De bidrog oerhört mycket till de fina placeringar jag åkte till mig. Det är viktigt att känna sig trygg med sina skidor och jag hade alltid fullt förtroende för mina vallares omdömen. Varje dag som jag ställde mig på startlinjen visste jag att det inte var vallningen som skulle hindra mig från att placera mig långt upp i listan. Under onsdagens dubbeljakt t.ex. hade jag nog två av de snabbaste paren skidor i fältet tack vare arbetet som gubbarna la ned under hela kvällen och morgonen.

Klubbens hjältar: Per-Erik Kalle, Sven-Åke Lundbäck, Stefan Holmbom och Staffan Brännmark
Klubbens hjältar: Per-Erik Kalla, Sven-Åke Lundbäck, Stefan Holmbom och Staffan Brännmark

Tack gubbar!

Planen de kommande veckorna eller snarare månaderna är lite oklara då det kommer till skidtävlingar. Tyvärr så bjuds det inte på vare sig Sverige cuper eller mästerskapstävlingar innan Intersport cup och SM-avslutningen i Kalix 20-24 mars, alltså nästan två månader kvar till nästa stora tävling för oss som inte åker världscup eller VM. Riktigt tråkigt.

Kommer jag inte på annat så blir det väl en del långlopp här i mellansverige, det prestigefyllda ICA-loppet går ju av stapeln i Åsarna nästa helg!

 

29961-6395082-shopw-4e3d73Hämtade ut ett paket från Frost Tape idag. När man åker skidor i kalla temperaturer gäller det att skydda ansiktet mot kyla. I vanliga fall brukar jag använda olika sorters sporttejp för att skydda kinder och näsa, typ Leukoplast. Det fungerar men är inte helt optimalt. Tejpen sitter ofta rätt stramt och det kan göra förbannat ont att dra av den.

Frost Tape är en speciellt framtagen köldtejp som skyddar de utsatta delarna av ansiktet som inte buffen eller mössan kan täcka. Tejpen släpper igenom svett samtidigt som den håller kyla ute tack var den tunna bomullsväven som inte blir blöt. Frost Tape har en liknande elasticitet som huden vilket  gör den följsam och lätt. Oavsett kyla blir den inte hård eller stram i ansiktet. Dessutom har de en tejp som är färdigskuren i tre delar, två för kinderna och en för näsan så man slipper ta fram saxen och börja klippa och krångla!

Nu är man redo för nästa period med kyla, ska bli spännande att testa produkterna!

IMG_20150202_211422

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.