Ut på tur, aldrig sur

Hej!

Så här efter SM och med flera veckor till nästa viktiga skidtävling så passade jag på att ägna dagen åt alternativ träning. Tillsammans med Oskar Kardin, Frida Hallquist, Håkan Emilsson och Simon Persson begav jag mig mot Åre där det ryktades om fina snöförhållanden. Vi toppturade upp ned i drygt 4 timmar och jag var riktigt mör i benen under sista turen mot toppen. Trevlig tur med strålande sol, mestadels vindstilla, bra sällskap och orört puder!

Jag använde mig av min utrustning som jag införskaffade under tiden jag bodde i Alaska. Skidorna är anpassade för riktiga puderförhållanden även om de inte gör bort sig helt och hållet i pisten. Tyvärr var bindningarna inställda för en åkare med något större fötter som lånade dem av mig i april. Slarvade när jag justerade tillbaka dem vilket resulterade i att de löste ut om trycket blev för högt vilket skedde tre gånger. Jaja, det var ju fint med puder så det var ingen fara att stå på ansiktet!

För er som är lika prylkåta som mig så bjuder jag på en lista med utrustningen jag använder:

Pjäxor: Dalbello Virus

Skidor: K2 obSETHed 179 cm (146/117/134)

Bindningar: Marker Baron

Stighudar: G3 Genuine

Stavar, spade och probe kommer från Black Diamond. Hjälmen är från Giro, glasögon Oakley Splice med Pink Iridium glas. Lavinsändaren kommer från BCA och heter Tracker DTS.

attachment_ec2a4943c8fb6e46441f67bad9bd3df9
K2 obSETHed 2011

Bjuder på en fin bildserie när Simon droppar en snödriva med gå-läget fortfarande inställt på pjäxan!

Imorgon väntar dubbla pass med smala skidor.

Avslutar med en bild på nästa års Fischer.

IMG_20150203_211011
Speedmax Class Plus 2015/2016

En tanke på “Ut på tur, aldrig sur

  1. Härliga bilder. Grattis till de dina placeringarna under SM. Kul att du fick med vallarna på bild i det tidigare inlägget!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.