Kärvt i spåren

Hallå!

De senaste två dagarna har jag hunnit med fyra pass på längdskidor varav de tre första skedde i temperaturer som varierade mellan -15 till -21 grader. Så går det när man skämtar att man vill ha lägre temperaturer för att prova ansiktstejpen från Frost Tape. Nu har jag iallafall fått testa den ordentligt och den fungerar finfint! Inga tävlingar till helgen så det är bara att passa på och samla timmar till dagboken under dessa dagar.

Igår kväll körde jag ett pass som inte kommer gå till historien som ett av mina roligaste pass. Kombinationen skidåkning med ett sämre träningspar, skate, -18 grader och lätt snöfall resulterade inte precis i några fartfyllda upplevelser längs spåren i Spikbodarna.

Under eftermiddagen vände dock temperaturen och jag kunde köra ett skatepass i behagliga -10. Fint det!

Imorgon väntar ett lite annorlunda träningspass. WC-arrangörerna i Östersund, samt FIS, vill ha en testtävling av den nya sprintbanan inför WC-tävlingarna som ska genomföras nästa helg.

WC-sprinten kommer gå i klassisk stil och det kommer även vi att åka imorgon. Först kör vi en prolog som startar kl 10.00, därefter 3 heat (6st i varje) enligt liknande upplägg och tidsschema som man kör i officiella sprintsammanhang.

Testtävlingen kommer tydligen att övervakas, analyseras och delvis filmas av en FIS-representant för att säkerställa banans kvalité.

Ska bli kul att få åka någonting annat än enbart prolog för omväxlings skull!

Jenny åkte idag till Örnsköldsvik där hon kommer tävla i juniorcupen under fredag (klassisk sprint) och lördag (5 km skate). Själv har jag ingenting planerat under denna helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.