Testlopp på nya sprintbanan

Hej

På drygt 12 timmar så ändrades temperaturen i Östersund med 25 grader under torsdagen och fredagen. Igår när jag klev upp så hade temperaturen stigit till +3 grader. Jag skulle delta på ett klassiskt testlopp på den nya världscupbanan här i Östersund så det var bara att klistra skidorna!

Den nya banan mäter ca. 650 – 700 meter (?) för både damerna och herrarna och den körs två varv. Varje varv innehåller två saxbackar, åtminstone blev det saxning när vi körde. Vi hade åktider kring 2.40 min, kanske Emil Jönsson som beställt den?

8 herrar och 6 damer ställde upp. Bland herrarna så körde vi 6 man i ett heat och 2 man i det andra. Vinnaren i det mindre heatet bytte plats med sista man i det större heatet. I finalen körde vi 4 man i varje, en A-final och en B-final.

För egen del så gick det bättre och bättre. I prologen slutade jag trea efter de båda A-landslagskillarna Anton Lindblad och Simon Persson. I kvartsfinalen föll jag då skidorna högg, semifinalen krånglade jag igen uppe på första krönet, finalen däremot flöt på utan problem. Lyckades ändå gå i mål som 2:a i alla heat efter Lindblad så det får jag vara nöjd med.

På eftermiddagen körde jag ett skatepass tillsammans med min granne Simon Hallström. På kvällen var vi inbjudna till vår militärlandslagskollega David Larsson och hans flickvän då han hade födelsedag. Mycket fika blev det.

Imorse körde jag ett långt och lugnt distanspass tillsammans med skidskyttarna Hallström och Daniel Gustavsson. 0-gradigt, stundtals snöfall och ibland riktigt blåsigt bidrog till svåra vallaförhållanden. Jag körde med klisterskidorna som jag använde på sprinten och de fungerade väl helt okej.

Ska snart iväg på ett gympass, återigen med min granne innan vi drar vidare till den förtidspensionerade (åtminstone för denna säsong) skidskytten Henrik Fristedt på bastukväll (eller Melodifestivalkväll?). Trevligt!

Hörs!

För övrigt så står just nu en av mina mindre atletiska grannar ute på sin altan iklädd t-shirt och rosa kalsonger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.