Ny träningsvecka + Vapro Airtrim

Hallå! Man har väl tränat idag också.

Inledde denna soliga och varma måndag med att köra 2 timmar skate med Hallström, ett sällskap som nu för tiden har blivit standard. Tyvärr har de senaste dagarnas blida gjort att det är lite mer problematiskt att åka direkt från campingen där jag bor. Det är möjligt, men man får ta ett sämre skidpar isåfall!

Ikväll har jag och Halli stakat i 1.30 h runt spåren kring stadion. Körde med skateskidor, skatepjäxor och klassiska stavar. Det blåste en hel del och spåren var rätt så isiga.

Avslutade förra veckan med 14:30 h träning. Helt okej med tanke på SM som gick veckan innan. Har väl tänkt samla in en 15 h denna vecka.

För övrigt så blev laget till världscupen som går av stapeln här till helgen officiell i fredags. Jag hade hoppats få åka  men tyvärr blev jag endast uttagen som reserv. Jag visste att det skulle bli tight så jag är väl inte allt för besviken. Världscuppremiär kommer det bli för min del, frågan är bara när.

b105airtrim300

Vapro Airtrim

Idag fick jag hem ett paket från Vapro som säljer värmeväxlaren Airtrim. Paketet innehöll en ny mask och flera filter. Airtrim är en fukt-/värmeväxlare som tar tillvara utandningsluftens fukt och värme. Vid inandning värms luften i filtret och skyddar på så sätt luftvägarna mot kylan.

Jag som kommer från kallhålet Älvsbyn vet hur viktigt det är att skydda de stackars luftrören vid extrem kyla. Jag har använt Airtrim i flera år, ända sedan jag åkte i ungdomsklass. Alla distanspass genom åren som varit kallare än -15 har jag försökt använt värmeväxlare. Tyvärr slarvade jag en hel del under året i Alaska men nu är jag återigen noga med att ta hand om mina luftrör.

Nu är jag ordentligt rustad för nästa period med kyla, den lär väl komma så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.