650 timmar

Hej!

Under måndagen och tisdagen samlade jag ihop 7 timmar skidåkning. Igår under förmiddagen blev jag väldigt glatt överraskad då helt plötsligt kände igen några välbekanta ansikten på skidstadion! U.S. Ski Team skulle ut och testa spåren och bland dem fanns en del åkare som har anknytning till Alaska, bl.a. syskonen Erik och Sadie Bjornsen.

Lite surrealistiskt att möta människor som man förknippar till viss plats på ett helt annat ställe. Sverige och USA känns som två helt olika världar för mig, just för att jag inte hade med mig någon från Sverige i USA och vice versa. Att ha min gamla lagkamrat från USA-tiden, Lukas, hemma hos föräldrarna i Älvsbyn kändes helskumt till en början. Samma sak att få över lillasyster till staterna. Två världar som kolliderar. Svårt att förklara men jag tror ni förstår.

Jag tog mig friheten att låna följande bild från Noah Hoffman’s blogg. Han har nog den mest ambitiösa bloggen av alla skidåkare jag vet. Han uppdaterar i princip varje dag och det är inte korta inlägg heller. Rätt så imponerande!

IMG_20150211_210416
Jag och amerikanarna. Erik Bjornsen, Rosie Brennan, jag, Sadie Bjornsen, Jessie Diggins

Imorse var tanken att köra skateintervaller på söndagens WC-bana. Tyvärr har vädret tvingat arrangören att stänga ned hela 5 km slingan + sprintbanan. Stadion ligger ju lite högre upp än resten av staden och får ta emot en hel del vind, lägger man till 5-6 plusgrader i snart en vecka så förstår man att snön försvinner fort just nu.

Som tur var hade en av tränarna från skidgymnasiet lånat en pistmaskin och preparerat en slinga på ca. 3 km som inte korsade några WC-spår. Tur det, tråkigt om skidåkarstaden Östersund helt plötsligt har avstängda och opreparerade spår.

Jag, Simon Hallström och Daniel Gustavsson var de enda som körde skate, resten av gruppen stakade/åkte klassiskt, kanske för att förbereda sig för det kommande ICA-loppet som hålls i Åsarna nu på lördag.

Planen var att köra 4 st 8 min tröskelintervaller. Vi höll tidsplanen men vi tummade väl en del på intensiteten. I slutändan blev det ett riktigt hårt och fint intervallpass där pulsen låg kring 90%. Själv hade jag en maxpuls på 95% under sista intervallen. Totalt blev det ca. 33 minuter intervalltid.

Efter sista intervallen visste jag även att jag passerat 650 timmar träning detta träningsår (start vecka 17, 2014). Jag har 750-765 h inplanerat och det ska jag väl kunna klara av med 9.5 veckor kvar av detta träningsår.

Ikväll har jag varit ute och sprungit en sväng för att få bort lite slaggprodukter ur benen från morgonens urmejsling. Imorgon väntar dubbla pass igen innan det blir en vilodag på fredag. Dessutom kommer Jenny hem imorgon så det ska bli kul! Har passat på att städa lägenheten ikväll, lite väl mycket ungkarlslya på Odenslingan 210 när jag varit ensam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.