ICA-loppet imorgon, Skandinavisk cup nästa vecka

Hej

Samlade en del timmar träning igår, 2 timmar på förmiddagen och 1 timme på eftermiddagen. Flera nationer hade börjat anlända så man behövde aldrig känna sig ensam längs det 3 km långa spåret under förmiddagen. Åtta stycken träningspass på fyra dagar för mig så därför unnade jag mig en vilodag denna fredag.

Är ju som sagt reserv till världscupen till söndagens världscup, 15 km skate. Det har varit lite osett huruvida alla av de ordinarie åkarna varit friska eller ej så har inte velat anmäla mig till något annat lopp denna helg ifall att. Nu verkar det i alla fall som att alla är någorlunda krya.

IMG_20150213_184154
Jacob Engström checkade in hos oss igår. Även han är reserv till WC-tävlingarna. Här sitter han och gråter över beskedet att alla i skidsverige verkar ha ett ypperligt immunförsvar.

Jag tycker att jag är i fin form och passar därför på att åka det prestigefyllda ICA-loppet som hålls i Åsarna imorgon. Loppet är 45 km långt och det blir årets långloppspremiär för min del. Jag kommer att köra med fästvalla, tydligen en del mäktiga uppförsbackar och det är väl där jag får glänsa imorgon.

Jag kommer åka dit med min gode vän Johan Häggström, Kalix SK, som vanligtvis bor och studerar i Umeå. I helgen bor han hos några släktingar utanför Östersund då han tänkt vinna i Åsarna. Han plockade U23-bronset på SM-sprinten för två veckor sedan och är riktigt vass på att staka.

Fina prispengar till de 6 första åkarna så  morgondagens mål får väl bli att åka hem från Åsarna lite mindre fattig än när jag anlände.

Här finns startlistan och här finns en karta över banan:

ICA-Loppet%20-%20varvloppFörövrigt ska jag på en längre resa i de östligare delarna av Europa under nästa vecka med start på onsdag den 18/2. Finalen i den skandinaviska cupen som vi ska åka arrangeras på två orter, först i Lettland och sedan i Estland. Jag kommer att åka med minibuss från Östersund till Stockholm tillsammans med de nationella åkarna och vallarna. därifrån tar vi färjan över till Riga, Lettland.

Tävlingarna inleds med två distanslopp i Madona, Lettland där 15 km klassiskt individuell start samt drömdistansen 30 km skate masstart kommer hållas.

Under tisdag och onsdag (24-25/2) veckan därpå så hålls det två sprinttävlingar i Joulumä, Estland. Sprint är ingenting som intresserar mig så jag kommer inte att starta i de loppen. Däremot så blir det mycket smidigare för mig att stanna kvar och åka hem med de andra istället för att ensam flyga från Lettland. Förhoppningsvis kan jag dra mitt strå till stacken och hjälpa till i den nationella gruppen under sprinttävlingarna, ev. som teståkare eller husmor.

Efter en vecka i Östeuropa så åker vi färja från Tallinn till Stockholm och sedan minibuss hem till Östersund igen. Jag har aldrig varit i dessa länder förut men förhoppningsvis blir det en trevlig upplevelse. Ser verkligen fram emot 30 km skate nästa söndag!

2 reaktioner till “ICA-loppet imorgon, Skandinavisk cup nästa vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.