Fiasko på lördag, åskådare på söndag

Hej!

Gårdagen är inte direkt fyllt av mina stoltaste ögonblick som längdskidåkare! Ibland är det ganska jobbigt att försöka ha en uppdaterad och ärlig blogg. De allra flesta som bloggar om sin skidåkning skriver inlägg när det går bra och råkar glömma tävlingar eller placeringar då det gått sämre. Det är ju helt okej, så har jag själv gjort i perioder men det blir mycket tråkigare att läsa en blogg där allting är solsken och paraplydrinkar för så ser ju inte livet som skidåkare ut för det mesta.

Hur som helst, gårdagen började med att Häggström och hans flickvän Emma kom och plockade upp mig och Jenny på campingen och sedan begav vi oss mot Åsarna. Jag och Johan skulle åka 45 km loppet med start kl. 11.00, Jenny skulle åka 17 km med start kl 13.00 och Emma skulle agera drickalangare/chaufför.

När vi anlände till startområdet inser Jenny att hennes skidor inte ligger i takboxen (!). På nåt sätt så har vi packat in våra grejer i Johans bil och båda har trott att den andra lagt in skidorna.

Jaja. Inte så mycket att göra åt det. Jag börjar testa mina skidor med 30 min innan start och inser fort att jag inte skulle ha tagit ett styvt par skidor som gör sig bäst med klistergrund. 3 minuter innan start står jag och lägger på några lager till av VR40. Samtidigt försöker Jenny dölja sin förkrosselse över att hon inte har skidor att tävla på samt att hennes display på mobilen just gått sönder.

Starten går och jag märker fort att skidorna inte går speciellt fort eller har något vidare bett. Även Johan som står bredvid mig märker väl efter ca. 50 meter att jag har rätt kassa lagg. Nåväl, när Ahrlin gick upp och tryckte så hängde man med ett tag men direkt det blev utför så flög jag av.

Man blev väl rätt less då man tänkt åka som en king och så hamnar men i andra klungan redan efter någon kilometer. Jag var riktigt förbannad och funderade på att vända tillbaka och sätta mig och skrika i en av bajamajorna som stod vid starten. Bestämmer mig för att fortsätta åka ett tag till i alla fall. Tjejerna skulle langa dricka till mig och Johan men dök aldrig upp längs spåret.

Efter 17 km vid varvning så gled Robin Bryntesson om mig och sa att jag hade riktiga ”kingskidor”, jag svarade med att ”nu skiter jag fan i det här!”. Nej, man ska inte bryta men kände väl att det var ingen idé att harva runt i nästan 3 mil till och svära åt allt och alla. Dessutom var det bättre om vi kunde hinna fixa till mina skidor så Jenny skulle få en chans att tävla.

Vad gick fel? Jag vet inte riktigt, ska kassera skidorna iallafall och våga åka ovallat på långlopp.

Tjejerna var mystiskt försvunna och efter att ha fått låna Fredrik Jonssons telefon så fick jag tag i Jenny som berättade att de kört fast längs en skogsväg. Det visade sig att Häggströms VW Passat hade de två sämsta par vinterdäck man kunde finna i Norrland. Efter att tjejerna fått hjälp av en gubbe med traktor och lyckats ta sig till startområdet så fokuserade vi på att få till skidorna till Jenny. Det lyckades väl rätt bra måste jag säga, Jenny gjorde ett av sina bästa lopp för i år så det var ju positivt!

Samtidigt som Johan gick i mål som 3:a så satt jag med hans bil i diket. Skulle ned från startområdet till stadion och i en nedförsbacke som krävde lite inbromsning så gled hans däck riktigt fint. Bara att sikta på diket alltså! Fick som tur var hjälp av några Åsarnabor att få upp Passaten som inspekterat sidan av vägen två gånger i den lilla orten under dagen.

På kvällen gick jag och Jenny ut och åt middag på Clarions så dagen avslutades betydligt bättre än den började!

Idag ville Jenny att vi skulle till stadion och titta på världscupen. Jag var väl halvbitter och ville sitta i soffan och sura. Dock hade hon argumenten på sin sida: fribiljetter, 10 min till stadion och strålande sol. Det var väl rätt så trevligt i slutändan och stadion bjöd på riktigt bra stämning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.