Madona, Lettland

Hej!

Under onsdag morgon rullade jag, K-J, Julia Jansson och Anders Strid i två bussar med riktning mot huvudstaden. Jag och K-J fick köra gymnasiets utlånade buss som rullat 26.000 elevkörda mil. Accelerationen i VW Caravellen var inte hisnande. I Hudiksvall plockade vi upp en av våra tre vallare, Anders, innan vi fortsatte mot hamnen i Stockholm. Kring 16 så rullade vi in i Tallink Siljas färja, Isabelle. Bredvid oss hade vi Norges ”mindre” vallalastbil, den utan två våningar men med expanderande väggar. Det är inte i resurserna det sitter för våra grannar i öst!

För mig var det första gången på en färja och mina fördomar innan resan grusades inte utan förstärktes ganska fort. Färjan doftade 80-tal och berusade östeuropeér fyllde färjan. Vi som inte var där för att främst hänga i baren, dansa loss på ”Heaven club”, spela i kasinot eller sjunga karaoke hade inte så mycket att roa oss med efter middagen. Till slut hittade vi en soffa med vy mot en tv i en av sportbarerna. Julia lyckades knappa in SVT2 där VM-magasinet sändes så det var ju fint!

K-J drog en nitlott och hamnade i samma kupé som en lastbilschaufför med okänd nationalitet. Själv fick jag inget sällskap från något grannland i öst så därför fick K-J flytta in på överslafen. Jag sov som en stock under hela natten och märkte inte av att vi var på havet.

 

Igår kring 10 anlände vi till hamnen i Riga. Efter att jag och K-J irrat runt i färjan lite för länge efter frukosten så hittade vi ner till vår buss och hann precis rulla ut i tid innan vi riskerade att bli överkörda av en estländsk långtradarförare som stod parkerad bakom.

Vi plockade upp resten av de nationella åkarna på flygplatsen där vi även passade på att äta lunch innan vi rullade de resterande 20 milen till Madona. Vi svenskar blev fördelade i fyra av fem stugor som står alldeles bredvid stadion. Vallare/ledare i en, tjejerna i landslagsgruppen den andra, killarna i landslagsgruppen i den tredje och vi nationella åkare i den sista.

I vår stuga bor jag, K-J Westberg, Gustav Eriksson, Jacob Engström, Jonna Sundling, Julia Jansson och Frida Erkers. Vi äter frukost, lunch och middag i stugbyns huvudbyggnad och maten hittills har varit klart godkänd.

Igår kväll var jag och Jacob ute och gled på spåret i en timme. Tyvärr var bara 2.5 km slingan belyst men det fungerade. Jacob var nöjd med det då den var väldigt okuperad. Jag kände mig riktigt seg till en början efter att ha varit utan träning i 48 timmar men det släppte efter 30 minuter.

Idag på förmiddagen har vi testat skidor. Jag och K-J har hans mamma Lotta som vallare. Lotta har varit ett självklart inslag på alla juniorcuper och seniorcuper under alla år man åkt mot Borås-åkare så jag har fullt förtroende för min rutinerade vallare. Anders och Anders tar hand om de andra åkarnas vallning. Testningen fungerade bra och jag valde ut två par klisterskidor inför morgondagen. Det är några plusgrader och riktigt fuktigt så det kommer bli rent klister. Den 5 km långa banan mäter 198 höjdmeter. 200 är högsta tillåtna så det är riktigt fint det. Drömbana och drömföre, det kan inte bli bättre!

Imorgon åker damerna 10 km klassiskt och vi herrar åker 15 km. Hittar ingen hemsida med banprofil eller kommande startlista så ni kanske blir utan det i detta inlägg. Jag är riktigt taggad inför morgondagen, hoppas att man kan smälla till med årets bästa klassiska lopp!

På söndag väntar drömdistansen 30 km skate masstart.

2 reaktioner till “Madona, Lettland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.