Solsemester i Joulumäe, Estland

Hej!

Jag började denna måndag med att snurra på de båda sprintbanorna som de lyckats fixa fram här i estländska Joulumäe. Denna lilla by är hemstad till den estländske skidåkaren Andreas Verpalu som har en hel vägg tillägnad till sig här på vandrarhemmet fylld med resultatlistor och bilder på Joulumäe-sonen.

Åkte i två timmar och skillnaden i förhållandena i början och slutet av passet var som natt och dag. Riktigt betongspår kring 10, snöslask kring 12. När vi närmade oss orten igår så hade man svårt att tro att man var på väg mot en skidtävling, kändes snarare som ett höstläger i Vuokatti eller Överkalix. Arrangörerna verkar ha kört på rätt hårt med snökanonerna för snöförhållandena är faktiskt riktigt bra med tanke på förutsättningarna. Solen stekte på ordentligt under slutet av passet, man är inte direkt bortskämd med det uppe i Norrland.

På eftermiddagen hjälpte jag Engström att välja ett par skateskidor ifall det blir stakning för hans del imorgon. Efter att han packat ihop snurrade jag runt spåren i en timme. Kände inte av gårdagens 3 mil under dagens pass men tog det ändå ganska lugnt.

Det verkar som att det kommer bli en staksprint imorgon för de allra flesta. Banan är småkuperad utan riktiga monsterbackar. Frågan är hur spåren kommer hålla sig, plusgrader inatt och regnskurar imorgon är utlovat. Gissar att det kommer vara riktiga diken bredvid spåren där folk kör ner stavarna.

Tänkte samla lite timmar imorgon bitti innan prologerna startar. Kommer stå med extrastavar till svenskarna i första backen under tävlingen. Hoppas att jag slipper dela ut dem.

Tänkte bidra med en bildbomb:

Lördag/söndag:

Måndag:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.