Träning i Östersund

Hej!

Senaste dagarnas träning:

Fredag FM: 2.00 skate EM: 2.00 klassiskt

Lördag FM: 2.30 klassiskt EM: 1.30 skate m. 10 impulser

Söndag FM: Skate AIII, 10 + 8 + 4 + 4 + 2 + 2 + 1 + 1 + 30 sek + 30 sek (2 min vila mellan alla) totalt 1.40 h, AIII 33 min

EM: 1.30, skateutrustning med klassiska stavar (15 min stak, 15 min benskate i 1.30h)

Totalt v. 9: 17 timmar skidåkning

Senaste dagarna har allt varit som det brukar vara på ÖSK skidstadion. Konstsnöslingorna är fortsatt riktigt fina även om spårprepareringen varit lite så där senaste dagarna, kanske försöker de spara snön inför Folksam Cup som kommer hållas här nu till helgen.

Mycket motionärer som snurrar på de lättare slingorna och som gärna försöker hänga på när man passerar dem. Oftast bryr jag mig inte men när blodsockret är lågt och någon ligger just bakom och touchar mina skidor så kan jag bli less. Jag har även lagt märke till att långloppseliten i Östersund kör långa intervallpass med upp emot 90 min aktiv tid, enbart stakning. Fyfan!

I lördags bjöds det på ett riktigt antiklimax på stadion, det upphaussade handgemänget mellan en Åsarna IK åkare och Bodens SKs Viktor Brännmark utmynnade i ett lugnt och trevligt träningspass längs konstsnöslingorna. Stämningen hann dock bli lite hätsk då det föreslogs att jag skulle byta sport till skidskytte. Oskar Kardin m.fl. var tydligt besvikna över den vänskapliga stämningen.

IMG_20150302_175643
Jennys hemmagjorda hummus + Piteå-Tidningen = allt man behöver.

Fick en  månadsprenumeration på Piteå-Tidningen av Jenny på alla hjärtans dag, riktigt fin present det! Någonting jag saknar från Älvsbyn och föräldrarnas hem är stunden på morgonen då man sitter med nykokt kaffe och dagens tidning. Nu får jag tidningen efter lunch men det passar nästan lika bra, då slipper jag bli försenad till dagens första träningspass.

Väldigt underhållande att läsa skidkrönikan under VM i Falun där herr krönikör dagligen förtydligar att han minsann känner allas vår skiddrottning på ett personligt plan. Tror ingen i Piteå älvdal har kunnat undgå det vid det här laget. Det bjuds på blickar som säger mer än tusen ord och långa promenader efter tävlingar. En sådan krönika + arga insändare från diverse Älvsbybor kan verkligen göra min dag!

En av mina bloggkorrespondenter, Niklas Henriksson, rapporterar direkt det händer någonting i Oakleys utbud av sportglasögon. Han har senaste tiden snokat runt i internets utkanter och grävt fram följande bilder, två helt nya modeller som förväntas komma nu till våren, habegäret är stort:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.