SM-vecka igen!

Söndag: vilodag. Gjorde inte allt för mycket, det måste erkännas.

Måndag: Under förmiddagen så skjutsade jag in min kära morfar till sjukhuset i Piteå.  Han har äntligen fixat sig hörapparat och det var dem vi skulle hämta ut. Ser fram emot att kunna ha konversationer med min morfar igen!

Efter lunch så genomförde jag dagens enda inplanerade pass:

5 minuter tröskel (85% av max i medelpuls, 90% i maxpuls)

5 minuter 15 x 15 

10 minuter 70 x 20

5 minuter AIII + (90% av max i medelpuls, 95% i maxpuls)

Med uppvärmning, vila mellan intervallerna och avåkning så blev det totalt 1.20 h. Intervallerna kändes som de bör göra med HF-vallade skidor, snabba spår, strålande sol, 69 kg morgonvikt och rödbetssaft från RÅ i magen. Riktigt, riktigt bra form, det var bara frekvensen som satte stopp. Sista intervallpasset avklarat inför lördagens 50 km skate. Jag är redo!

På eftermiddagen satte jag mig på en buss mot Luleå och Jenny. Jag lämnade min bil i Östersund efter tävlingarna i Meråker för nio dagar sedan så är tvungen att förlita mig på Länstrafiken när jag ska lämna Älvsbyn. 

Tisdag: Jag och Jenny rullade de 8 milen mot Kalix för att provåka helgens banor. En helt ny 5 km slinga har de fixat och den imponerade stort! På flera ställen var den riktigt, riktigt bred (fyra åkare kan lätt skejta i bredd) och kuperingen är alldeles lagom, varierande lutning och några fina utslagsgivande backar. Stundtals var den även riktigt smal men det ska inte vara några problem tror jag, fältet lär vara ganska utspritt vid det laget. Vi åkte runt i närmare 1.30 h, solen sken och spåren var stenhårda. Fint pass!

11026527_10153053049510999_1910867468_n
När den automatiska borttagningen av träningsfiler på min pixelskadade pulsklocka inte hinner med så vet jag att jag tränat bra de senaste 30 dagarna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.