Skid-SM och militär-VM

Hej!

Igår åkte jag och Jenny in till Älvsbyn. Vi kom fram kring 11 och begav oss ganska omgående mot Kanis där skidor skulle åkas. Jag hade ett lugnt skatepass på 90 minuter inplanerat. Juniorerna har sin cupavslutning i Kalix under måndag och tisdag. Första dagen kör de en prolog, 2.5 km för damer och 5 km för herrar, sedan en jaktstart under andra dagen, 10 km för damer och 5 km för herrar.

2.5 km och 5 km är ganska svåra distanser att åka, betydligt längre än en sprintprolog men samtidigt mycket kortare än ett rent distanslopp. Jenny hade ett intervallpass inplanerat så därför plockade jag ihop ett träningspass åt henne där hon kunde träna inför måndagens uppgift. Vi mätte upp en slinga på 2.5 km med GPS med liknande höjdprofil som den i Kalix. Sedan skulle hon köra den tre gånger, först med riktigt hård start där målet var att hon skulle ”leda” vid första kilometerpasseringen. Efter 10 min vila skulle hon prova att öppna lugnare och sedan köra fortast sista 1.5 kilometerna. Sista intervallen skulle hon köra ett mellanting som hon trodde skulle fungera bäst. Vi körde med mellantider och det blev ganska intressant. Tror hon fick en uppfattning om hur hon ska lägga upp måndagens lopp.

Idag, torsdag, har jag återigen en vilodag. Gäller att låta kroppen ta till sig de senaste veckornas hårda träning och vara utvilad inför lördagens kraftprov.

På lördag börjar alltså andra delen av skid-SM. Första delen hölls i Örebro under slutet av januari med distanserna 30 km dubbeljakt, stafett, 15 km skate och sprint. Nu väntar alltså sista tredjedelen med den legendariska 5-milen samt teamsprint.

Vi åker de 13 milen till Kalix imorgon. Efter söndagens tävling så åker jag hem till Älvsbyn. Under måndagen så åker jag in till Boden där militär-VM kommer hållas, måndag-fredag. Därefter flyger jag ned till Östersund under lördagsförmiddagen. Kommer tyvärr missa tisdagens 10 km skate i Kalix som är avslutning för seniorernas Intersport Cup.

Lördag 21 mars: SM, 50 km skate masstart

Söndag: SM, teamsprint klassiskt

Måndag: Tävlingsfri dag

Tisdag: Militär-VM, teamsprint skate

Onsdag: Tävlingsfri dag

Torsdag: 15 km skate, militär-VM

Fredag: Militär-VM, 25 km skate patrull

Lördag 28 mars: Hemresa till Östersund

bkpam2119540_backdrop

Till lördagens lopp är 65 herrar anmälda. Anmälningslistan för damerna och herrarna finns här. Varken Johan Olsson eller Marcus Hellner kommer tyvärr till start. Olsson är sjuk och Hellner ska åka ”nån satans Gatorade-tävling” (Red Bull Nordix).

 

Militär-VM

IMG_20150319_090113IMG_20150319_090027

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.