Åre XCO i helgen

174233Hallå!

  • Har tränat en del under veckan, bl.a. ett intervallpass tillsammans med K-J Westberg och Simon Hallström, 8 minuter ”tröskel” (jag drog, blev stum) följt av 3 x 3.20 min. Har även gjort en comeback i gymmet och harvat runt på fruktansvärt långsamma spår på ÖSK idag.
  • Hämtade ut min nya telefon idag, Samsung Ace 4, fick den gratis av Halebop för att jag förnyade mitt abonnemang. Gratis är väl gott, speciellt när man just haft sönder sin telefon.

Sitter och väntar besök från Norrbotten just nu, Niklas Henriksson, Karl Edenroth och Carl Holmgren är på väg ned till Östersund. Imorgon åker vi vidare mot Åre där vi kommer bo tillsammans med andra norrbottningar/västerbottningar, totalt 21 st fördelat i två 10-bäddsstugor. I helgen går nämligen säsongsavslutningen av stapeln, Åre XCO. Så här skriver dem på hemsidan:

13 km banan innehåller; flacka partier på Björnens skidspår, långa stigningar i fjällterräng och avslutar i Åres alpinabackar, där de sista 1,5 km avgörs i slalombacken upp till målområdet vid Copperhill Mountain Lodge där afterski och prisutdelning med Roberto Vacchi väntar.

Initiativtagare till tävlingen är Mathias Fredriksson som hade en önskan om att hans sista tävling i karriären också skulle bli den häftigaste. ÅREXCO 2012 blev arrangemanget som över all förväntan uppfyllde hans önskan.

Petter Northug ryktas för övrigt komma till start!

Jenny och hennes tjejgäng ska också dit så totalt kommer det väl bli närmare 40 st skidåkare/skidorienterare med anknytning till Norrbotten och Västerbotten, lär ju bli legendariskt! Hoppas hinna med en del utförsåkning under torsdagen och fredagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.