Åre XCO 2015

Hej!

Torsdag till söndag spenderades i Åre tillsammans med skidåkare, de flesta med anknytning till Älvsby skidlinje men även en del som studerar vid Umeå universitet. När jag och Jenny kom dit i torsdags så fortsatte vi genom Åre och upp mot Ullådalen. Där åkte vi längdskidor i en timme, det regnade och blåste så det var inte årets roligaste pass men timmarna ska ju in. På kvällen hade vi ca. 35 st skidåkare i vår lägenhet som bidrog till en riktigt rolig kväll!

Fredagen åkte vi tävlingsspåret och hade faktiskt riktigt bra väder under förmiddagen! Eftermiddagen och kvällen hängde vi mest i stugan, några av de som inte skulle tävla nästa dag drog ner till Åre för lite afterski.

I lördags var det då dags för race, 13 km skate masstart med tre deltävlingar: Spurtpris (efter 150 m) king of speed (snabbast utför) samt king of hill (från botten till toppen av slalombacken).

Jag fick en hyfsad start och låg 6-7:a efter ca. 500 meter. Hade ingen superdag men fram till King of Speed efter 10 km låg jag ändå i klungan som hade chans på fjärdeplatsen. Tyvärr så fick jag ett felskär i sista slalomporten och fick käka ordentligt med snö. Gled in i utförstävlingens målskylt och var rejält omtöcknad. Tappade klungan där och kom i mål som 11:a.

SVT Sport hade ett 33 sekunder långt inslag varav jag är med i ca. 5 sekunder som avslutas med en fin krasch just framför kameran.

Efter målgång så satt vi utanför Copperhill hotellet och umgicks med andra skidåkare. På kvällen deltog vi på banketten. Allt som allt en riktigt bra dag.

Filmklippet på SVT Sport finns här.

Resultatlista finns här.

11145926_10152543602368239_2089642974_nHemma i Östersund nu. Börjar bli dags för oss att flytta ut ur campingstugan. Är det någon som vet en lägenhet som blir ledig i Östersund så tar jag gärna emot tips.

  • Denna vecka är den sista för detta träningsår. Efter dagens träningspass så har jag 4 timmar och 50 minuter kvar till 750 träningstimmar (varav 29 timmar och 40 minuter är styrka). Det ska jag väl kunna klara av.
  • Anmält mig till säsongens sista race, Fjälltoppsloppet 36 km som hålls i Bruksvallarna. Tävlingen har FIS-status och brukar locka en del stars. Anders Södergren och Johan Olsson är anmälda bl.a.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.