750 h

Söndagskväll och sista träningsdagen för detta år. Efter mitt andra träningspass igår kunde jag nöjt konstatera att jag uppnått årets träningsmål, 750 timmar träning (720 + 30 timmar styrka). Förra året tränade jag 730 timmar. Inte så stor skillnad kan man tro men flera faktorer har bidragit till att öka belastningen detta träningsår, bl.a. fler och längre intervallpass.

Några saker som präglat detta träningsår:

  • 90% av de distanspass jag kört i år har snittat 62-64% av maxpuls.
  • Alla intervallpass har varit med fullt fokus och bra genomförande.
  • 10 sjukdagar/sjukvila. Toblach i höstas (4 dagar) och mellandagarna i december (6 dagar).
  • 28 st skidtävlingar. 32 st året innan. Har bott i Jämtland och utbudet här nere har varit magrare, har knappt åkt några mindre lokala tävlingar i år.
  • 30 timmar styrka (47 st styrkepass). Har dragit ned på den redovisade tiden detta träningsår, en timme i gymmet har redovisats som 30-45 minuter beroende på intensitet och effektivitet.
  • 68 timmar (9.05%) av den totala mängden består av intervalltid och tävlingar. Förra året låg den mängden på 60 timmar (8.17%). Dessa siffror är nog den största skillnaden mellan träningsåren, 8 timmar extra mellan 85 – 95% av maxpuls ökar belastningen en hel del.

Glamorösa och mindre glamorösa bilder från träningsåret:

Imorgon börjar det nya året och resan mot tävlingssäsongen 2015/2016. Kommer träna enligt en 800 timmarsplan. Har gjort en lista med saker jag vill förbättra, förändra eller slopa inför kommande år. I slutändan tror jag det blev 27 punkter. Jag är öppen med min träning på bloggen men hela listan kommer jag nog hålla för mig själv, tror inte den skulle göra så stor nytta för någon annan än mig själv ändå.

Sedan jag flyttade till Östersund har vardagen varit ett enda långt träningsläger. Jag har levt på sparade pengar från tiden då jag jobbade halvtid. Nya möjligheter har öppnats för mig under våren och går allting som planerat så kommer jag även framöver kunna satsa på min skidåkning till 100%. Mer om det en annan gång.

Fick en glad överraskning idag då jag blev tilldelad Daniel Karlsson stipendium. Väldigt glädjande, mer om det imorgon.

11118804_759967410788060_3004592299553936690_n

2 reaktioner till “750 h

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.