Nytt träningsår och överraskad stipendiat

Hej!

Nytt träningsår, inget jobb och inget plugg. Vad passar då bättre än att inlede det nya träningsåret med ett intervallpass på skidstadion i Östersund? Jag hittade några slingor som fortfarande var åkbara. Körde följande:

  1. 9 minuter (87% snittpuls, 92% maxpuls)
  2. 6 minuter (87% snittpuls, 92% maxpuls)
  3. 9 minuter (89% snittpuls, 94% maxpuls)
  4. 7 minuter (89% snittpuls, 94% maxpuls)

Totalt 31 min effektiv tid och bättre form än man kanske borde förvänta sig så här i slutet av april. Bra start på året. Långt ifrån de bästa snöförhållanden jag åkt på men vill man så går det. Ska försöka åka längdskidor så länge det går, även om det innebär att jag får åka fram och tillbaka på 50 meter snö. Nästan iallafall.

I eftermiddag har jag varit ute och sprungit i 30 minuter för att skölja ur benen. 66% av max i medelpuls.

Daniel Karlssons minnesfond

Daniel KarlssonIgår fick jag ett överraskande samtal från Maud Karlsson som berättade att jag blivit tilldelad ett stipendium från hennes son Daniel Karlssons minnesfond. Daniel var en längdskidåkare född 1991 som tävlade för Östersunds SK. Daniel omkom tragiskt i en skoterolycka för drygt tre år sedan i en period då skidsverige drabbades av den ena tragedin efter den andra.

Jag kände inte Daniel som person men jag visste vem han var, kommer ihåg honom som en av grabbarna ur Järpen-gänget med Kardin och Simon Persson i spetsen! Daniels mamma berättade att det varit många som sökt stipendiet och det var med blandade känslor jag tog emot det, jag hoppas att han hade varit nöjd med valet av mig som stipendiat. Om det skulle bli så att jag får en minnesfond uppkallad efter mig vill jag ju inte att vem som helst ska bli tilldelad mitt stipendium. Nä, det ska förtjänas och träningsdagbok bör bifogas i den ansökan. Jag har lämnat instruktioner till Jenny.

Jag och Daniel har många gemensamma vänner så jag tror vi hade kommit bra överens. Även om han inte var bäst så hade han en vilja att träna och tävla och hade även en avslappnad inställning till omgivningen, ungefär som mig.

Daniel verkade även vara en spontan kille. Citat från Daniel Karlssons minnesfond:

Ett av alla infall var när Daniel ringde och sa, ”-Mamma, bli inte arg nu, jag åker utomlands, -När då??? -Om några timmar, vi är på Arlanda nu.” Daniel åkte tillsammans med några av sina vänner till Barcelona. En annan gång kom ett brev om trängselskatt på bilen Daniel körde. Han fick frågan, -Har du varit i Stockholm?? Han svarade -Nää… Jo förresten, vi var dit och köpte en korv!

Jag gjorde en liknande grej när jag genomförde min Hawaii-resa.

daniel karlssons minne
Daniel har en skidtävling uppkallad efter sig, Daniel Karlssons minne. 50% av anmälningsavgiften går till minnesfonden. Jag åkte tävlingen i vintras med halvkasst resultat men arrangemanget var väldigt bra.

Daniel ingick i Åsarna Ski Academy, en träningsgrupp för de som ville satsa fortsätta satsa efter skidgymnasiet utan att tvingas studera vid universitet i brist på andra alternativ. När jag och Karl Edenroth startade Älvsby Endurance tittade vi på Åsarna Ski Academys koncept och de båda träningsgrupperna hade många likheter, bl.a. möjligheten att kombinera deltidsjobb och elitskidåkning.

Tyvärr är båda träningsgrupperna nedlagda idag. Tråkigt då jag tror på konceptet.

Stipendiet skulle ha delats ut under Fjälltoppsloppets prisutdelning men tyvärr missade jag ju tävlingen. Som tur var hade familjen vägarna förbi Östersund då de skulle hem till Hammerdal så jag fick chansen att träffa dem och ta emot stipendiet. Det kändes bra att få träffa och prata med dem, i värsta fall hade de ju chansen att ångra valet av stipendiat då!

11118804_759967410788060_3004592299553936690_nTidigare år har Frida Hallquist och Arvid Forss blivit tilldelade stipendiet.

2 reaktioner till “Nytt träningsår och överraskad stipendiat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.