Jämtlandstriangeln

Hallå!

Leden mellan de tre fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren har blivit en modern klassiker. Leden mäter 47 kilometer och går i en triangel med start och mål i Storulvån dit man tar sig med bil, ca 16 mil från Östersund.

Jag och Jenny har pratat om att åka triangeln under våren och i söndags tog vi beslut att genomföra turen idag med skateutrustning. Väderprognosen visade minusgrader under natten, blå himmel och vindstilla. Prognosen uppfylldes, satan så fint det var idag!

jämtlandstriangeln

  • Storulvån – Sylarna 16 km. Mestadels uppför och vi hade fin skare nästan hela vägen. I Sylarna drack vi kaffe och knaprade på ICA Basic chokladkex (6:90 kr, kan rekommenderas för den fattige)
  • Sylarna – Blåhammaren 19 km. Två sega stigningar. Efter 3 kilometer var skaren utbytt mot snöslask, Jenny fick en motivationssvacka och började gråta. Jag tröstade henne med att snöförhållandena skulle bli bättre ju närmare Blåhammaren vi kom. Jag hade fel. Bara några få klassiska spår som inte hjälpte ett dugg, snöslask över pjäxorna och dåligt stavfäste. I Blåhammaren åt vi medhavd lunch och drack ännu mer kaffe. Under lunchen fick jag ett av de märkligaste telefonsamtalen i mitt liv. Mer om det senare i veckan.
  • Blåhammaren – Storulvån 12 km. Nästan bara utför hela vägen tillbaka till Storulvån, dessutom var leden preparerad av en snövessla. Finfina förhållanden och den sista etappen gick satans fort.

Vi var väl på väg mot en tid av ca. 3 timmar innan misären mellan Sylarna och Blåhammaren. Blev 3.45 h effektiv tid i slutändan med en medelpuls på 130 (66%). Surt då Anton Karlsson åkt den på 3.15 med sin brud.

Nu ikväll har Jenny en av den sjukaste solbrännan i ansiktet jag någonsin sett. Ohälsosamt och troligtvis hudcancer men det ser väldigt roligt ut.

3 reaktioner till “Jämtlandstriangeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.