Vecka 18

Hej!

Sedan förra veckan har jag…

… Fyllt 23 år och deltagit på skiduniversitetsbanketten som hölls samma dag, måndagen den 27:e april. Fullt upp hela dagen då vi höll på att flytta ut och städa ur lägenheten. Tränade även ett pass med Anton Karlsson och Daniel Gustavsson. Kvällen blev riktigt rolig och K-J tyckte det var topp 5 någonsin, det säger en hel del!

2015-04-27 10.19.22-1
Anton och Daniel

 

… I tisdags klarade vi besiktningen av lägenheten, tog farväl av Odenslingan 210 och rullade upp till Luleå med bilen fullproppad med Jennys prylar + en del av mina grejor. Vi stannade som snabbast i Umeå där jag skrev på ett hyreskontrakt för min nya lägenhet som ligger på Björkbackavägen i Östersund, ca 300 meter från uppfarten mot skidstadion.

Jenny blir kvar uppe i Norrbotten i sommar då hon ska jobba på Sunderby sjukhus. Tanken är att hon flyttar ner till Östersund i höst om det löser sig med jobb eller plugg. Jag kommer tillbringa sommar, höst och vinter i Östersund. I höst är planen att jag ska studera idrottsvetenskap på 25% (7.5 hp) om det är möjligt, det är minimigränsen för att få vara en del av universitetsgruppen. Är jag med i den gruppen har jag tillgång till tränarhjälp, gym, rullskidband m.m.

Bye bye Odenslingan
Bye bye Odenslingan

… Onsdagen spenderades i Piteå där vi åkare hade informationsmöte angående klubbens värderingar och vad de förväntar sig av åkarna. På kvällen hade jag träningssamtal tillsammans med Sven-Erik Pajala innan vi avrundade dagen med ett maxtest på löpband. Syftet var att hitta var min tröskel låg (pulszonen där mjölksyraproduktionen kickar igång) samt maxpuls. Jag är riktigt nöjd med testet, bland det bästa jag presterat på ett test tror jag.

… I torsdags körde jag ett lugnt återhämtningspass på Kanis. Helt okej snöförhållanden överlag och stundtals riktigt bra! På kvällen var jag på Turistgatan i Älvsbyn där kusinerna från Varberg och Martin Norberg hade sin utflyttningsfest. Trevligt att träffa skidkompisar som man annars inte träffar så mycket. Jag tog det lugnt och åkte därifrån innan midnatt.

… Igår (fredag) körde jag dubbla pass, först två timmar längdskidor på Kanis i fem grader och spöregn. Nilas var med som sällskap men ledsnade efter drygt en timme så mamma fick komma och hämta honom. Inte det roligaste passet men jobbet måste ju göras. På kvällen drog jag till Kraft och Hälsa och genomförde ett ”perfekt” styrkepass. Med perfekt så menar jag att jag klarade alla repetitioner jag planerat på alla övningar utan att faila.

… Idag har jag och Jenny kört ett intervallpass på längdskidor uppför slalombacken, Kanis. Jag körde 5 x 4 min. Mycket mjölksyra och mycket pulsslag.

… Och imorgon kväll åker jag till Piteå där jag övernattar hos Edenroths. Måndag morgon rullar vi mot Saxnäs på träningsläger med Piteå Elit. 30 timmar ska samlas in på sju dagar.

 Ser fram emot lägret! Mycket resande dock, ska bli fint att flytta ned till Östersund om några veckor och återgå till äta, träna, sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.