Saxnäs med nya klubben

Hej!

Är på plats i Saxnäs tillsammans med sex andra åkare från klubben och med Sven-Erik Pajala som ledare. Vi bor på Saxnäsgården och är de enda gästerna på hotellet.

Vi anlände i måndags på förmiddagen. Efter att ha inmundigat en utsökt lunch så brände vi av tre timmar skate på fjället, till en början med strålande sol men tyvärr hopades molnen under andra halvan av passet. På kvällen körde Charlotte ett styrke- och rörlighetspass med oss.

Igår körde vi återigen tre timmar, denna gång med nederbörd som bestod av snö och regn. Vi vågade oss upp en bit på fjället men den dåliga sikten tvingade ner oss mot elljusspåret under den sista timmen. Elljusspåret är förövrigt i kanonskick och mäter ca 10 km.

På eftermiddagen körde vi pojkar två timmar klassiskt på elljusspåret medan tjejerna körde ett intervallpass.

Idag har jag, Mikael Norberg och Karl Edenroth kört ett intervallpass, 5 x 6 minuter med en belastning på 88-92%, d.v.s vanlig, hederlig tröskel. De tre första intervallerna gick helt okej för min del, den fjärde var inget vidare och den femte var riktigt dålig. Regnet öste ned och vilan mellan intervallerna tog 4-5 minuter och bestod av bara utför. Var riktigt kall i slutet av passet. Råkade skrämma Sven-Erik när han ville ta kort på mig och Lisa Vinsa, jag frös, var besviken över den sista intervallen, mådde allmänt dåligt och var inte sugen på att fotas. Trevlig var jag definitivt inte. Efter en varm dusch och god lunch så återfick jag livsglädjen så sakteliga.

På eftermiddagen anslöt Johan Westerlund från Piteå, det firades med två timmar klassiskt i spöregn.

Imorgon ska vi till Stekenjokk som ligger 30 minuter bort med bil. Vi hoppas på skare och sol.

Stal några bilder från Saxnäsgårdens hemsida:

 

2 reaktioner till “Saxnäs med nya klubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.