29.35 timmar

Hej!

Hemkommen i Älvsbyn efter träningslägret i Saxnäs. Jag åkte hem med Blåsmarks stolthet Johan Westerlund som släppte av mig vid min Volvo som stod parkerad i Bergsviken utanför Piteå. Imorse avslutade vi träningsveckan med ett finfint skatepass på betonghård skare. Skönt att vi fick oss ett pass med riktig skare även om det nu blev under sista dagen.

Jag summerar träningsveckan med totalt 29 timmar och 35 minuter, 60 minuter intervalltid (30 + 30 min) och dessutom ett kortare styrkepass på 20 minuter.

Har haft en grym vecka med nya klubben, stortrivs med mina nya lagkamrater även om jag känner de flesta sedan innan. Tack alla Piteå Elitare som hjälpt mig motivera till timjakten! Ser fram emot fler träningsläger och så småningom en tävlingssäsong som ska bli den bästa någonsin.

Härnäst väntar en vecka i Älvsbyn. Det blir några lugnare träningsdagar innan Starloppet på torsdag. Jag kommer springa i tävlingsklassen ”STaR Extreme”, förra året var första året man körde den nya tävlingsklassen med 13.8 km i riktigt tuff terräng. Då skrev jag så här:

”Sprang Starloppet i Extreme-klassen igår, 13.8 km. Imponerande startfält med de flesta Piteå Elit åkare inklusive Modin och Johan Westerlund. Loppet gick till en början i ett hyfsat tempo innan Johan drog upp farten rejält just innan spurtpriset som var på toppen av 75 meter stigning efter 5 km. Jag och Johan fick lucka bakåt och var ensamma i tät fram till 12 km då Zacke Toresson anslöt. Zacke la sedan in ett dödsryck sista kilometern. Jag gick i mål som 2:a, 12 sek efter Zacke som vann. Ett helt okej lopp, 3:55 i snitthastighet över berg, myrar och stigar. Kanske inte så taktiskt att köra 40 min hård a3 dagen innan men som Zacke sa, man tränar ju för att man ska vinna tävlingar i vinter, inte Starloppet i slutet av maj. Benen är fortfarande rätt så möra efter gårdagens lopp.”

Bilder från Starloppet 2014:

Kommer inte ihåg att jag brände av 40 minuter AIII dagen innan det racet. Man var väl ung och dum.

Förresten, min flickvän skickade en länk från Kuriren där mamma och pappas gata blev framröstad som den 5:e bästa i Norrbotten. Nöjd.

IMG_20150510_195224

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.