2:a i STaR Extreme 2015

Hej!

Idag har jag sprungit den andra upplagan av STaR Extreme, 13.8 km mestadels längs stigar men även obanat över myrar, berg och längs leriga skogsvägar. Fjolårsvinnaren Zacke Toresson valde att springa 7 km klassen, 4:an, 5:an och 6:an från förra året saknades också vilket gjorde tävlingen betydligt mindre intressant. Jag tog starten och valde att öppna hårt för att bli av med de flesta, jag och Johan Westerlund var ensamma efter 200 meter och sedan växte luckan bakåt.

Just efter starten
Just efter starten. Erik som kom hem från Montana igår eftermiddag led av akut jetlag men var ändå råstark under de första 100 meterna!

Efter 5 km fanns ett bergspris på toppen av Stenvallsbacken. Jojje var stark och knep den segern. Efter det så insåg vi kanske båda två att ingen bakifrån skulle springa ikapp oss och vi skulle nog inte kunna knäcka varandra. Stundtals höll vi riktigt bra fart efter det, stundtals sprang vi och lurpassade på varandra. Sista tre-fyra kilometerna gick inte fort utan vi sprang och tittade på varandra.

Efter 3 km, 1 km kvar till foten av bergspriset.
Efter 3 km, 1 km kvar till foten av bergspriset.

Bild från Kurt Lundberg:

11262090_880694595325256_250998942474055867_n
I ett desperat försök med 1 kilometer kvar tillbad jag högre makter att Jojje skulle stumna.

Med 500 meter kvar höjde Jojje farten direkt, med 200 meter kvar gick jag upp jämsides men fick tyvärr ytterkurvan i sista 90 graderssvängen och då var upploppet kört. Rätt gubbe vann hur som helst!

300 meter kvar
300 meter kvar

Jag gissade på att vi hade 3-4 minuter sämre tid än förra året då jag upplevde det som att fjolårets upplaga gick betydligt fortare under hela loppet, 2014 hade ju jag och Jojje en utbrytning med Zacke T jagandes bakom. Nu hade jag bara 58 sekunder sämre tid, de 58 sekunderna tappade vi lätt mellan kilometer 12-13 (förra året ryckte Zacke där, nu joggade vi bara bredvid varandra).

Min tid 2014: 53:40 (12 sekunder från vinst)

Min tid 2015: 54:38 (2 sekunder från vinst)

Medelfart 2014: 3:55 minuter/kilometer

Medelfart 2015: 3:59 minuter/kilometer

Resultat 2015

Tur vi inte slutade springa helt för 3:an var inte långt efter i mål!

Jag är nöjd med loppet. Både jag och Jojje var extremt möra i hela underkroppen efter loppet och vi kunde båda konstatera att det var benen som var den begränsade faktorn under loppet. Ibland kändes det som två stockar när man sprang utför. Ikväll kan jag knappt gå. Imorgon väntar en vilodag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.