Jag och Jenny vinnare i Ferruformmilen

Hej!

Igår kväll 19.30 panikhandlade jag ett par nya tävlingsskor på XXL, Asics Hyper Speed 6. Jag har ägt 4:an tidigare och den var jag nöjd med. Var i stort behov av ett par nya tävlingsskor inför dagens race. Lyckades förhandla ner priset också.

Luleå bjöd på legendariskt dåligt väder, 5 grader, spöregn, blåst samt stundtals snöblandat regn. Hade väl inte den mest optimala uppladdningen inför detta lopp, otaliga spänsthopp, ryck samt ett tufft träningspass med personlig tränare på Wasa Club i torsdags hade utsatt min kropp för saker den inte är van vid. Hade stora problem att komma upp ur sängen imorse.

Trots det utmanande vädret så hade den 36:e upplagan av loppet rekordmånga anmälda. Jag och Jenny tänkte efteranmäla oss men tyvärr måste deras anmälningssystem krånglat då varken min eller Jennys klubb tillhörde friidrottsförbundet (vilket de gör). Efter en del samtal, bl.a. till vår kassör och argument om att Charlotte (”Starlotte”) inte springer i motionsklass i vanliga fall så fick jag anmäla mig. Det fick inte Jenny som hamnade i motionsklass, dock med samma starttid som tävlingsklassen.

Innan start hade jag fått order av min coach Sven-Erik Pajala att inte rycka innan 5 km med tanke på att min kropp var ganska mörbultad. Jag är dålig på att följa order.

När starten gick så var det många som tyckte att de skulle ha position framför mig. Vid 200 meter blev jag less, tyckte farten var för låg, gick ut åt sidan och provade öka. Märkte ganska fort att ingen annan hängde på, kollade på klockan som visade 2:44 min/km. Sänkte farten till 3:10-3-20.

Resten av loppet blev en ganska tråkig historia. Snöblandat regn, mycket blåst och ingen att ta rygg på. Sprang om väldigt många löpare som var ute på andra varvet i 21-km klassen. Svårt att veta om någon jagade bakifrån eller om det var någon motionär man just sprungit om.

Målet var att springa på under 33 minuter, så blev det inte med dessa förhållanden. Gick i mål på 34:11 (med segerkrans sista 50 m) som jag ändå får vara nöjd med.

Har inte fått tag i bilder från loppet eller prisutdelningen. Hoppas det kan dyka upp lite bilder snart.

IMG_20150523_220337
Får veta att Jenny tror hon var snabbaste dam
IMG_20150523_220147
Har aldrig mått så illa efter ett lopp
IMG_20150523_181939
Vinnarna i herr- och damklass. Eller ja, de snabbaste för dagen i alla fall.
Afterrun hos mor och far i Älvsbyn.
Afterrun hos mor och far i Älvsbyn.

Artiklar:

Kuriren: Piteå Elit åkare vann Ferruformmilen

Kuriren: Till en början så förstod ingen att Jenny blev snabbaste tjej eftersom hon sprang i motionsklass: Här är vinnaren som försvann

NSD: En till artikel om Jenny: Hon var snabbast – men i fel klass

En rörande artikel på Kuriren om min gamla klubbkompis Daniel Halvarsson berättar om förra gången han tävlade Ferruformmilen: Tänkte på sin döde vän – fick kraft att slutföra loppet

En tanke på “Jag och Jenny vinnare i Ferruformmilen

  1. Pingback: Viktor Brännmark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.