Mot Östersund

Hej!

Sitter just nu i mammas och pappas bil på väg ned till Östersund. Bakom bilen har vi ett fullastat släp med alla mina möbler som har stått i ett förråd i Älvsbyn. Jag och Jenny flyttade ju som bekant ned till Östersund i slutet av augusti förra året. Där bodde vi på Östersunds camping i en fin stuga på 44kvm och sovloft som var färdiginredd. Vi behövde alltså inga egna möbler. Tyvärr får man inte bo där under sommaren då stugorna hyrs ut till turister, mest från grannlandet i väst om jag får gissa. Eftersom jag vill tillbringa min sommar i Östersund var vi tvungna att hitta ett nytt boende och det gjorde vi, en lägenhet som ligger betydligt närmare skidstadion.

Jenny bor kvar i Luleå i sommar där hon jobbar 75% på Sunderby sjukhus som transportör på dialysen. Förhoppningsvis flyttar hon ned igen till hösten om det löser sig med skola eller jobb. Själv kommer jag spendera stora delar av sommaren i Östersund även om jag har en hel del läger inplanerade, bl.a. militärlandslagsläger i Boden sista veckan i juni.

Mamma och pappa kommer spendera helgen i Jämtland och hjälpa mig flytta in. Blir fint att komma på plats. En del träning ska även hinnas med för att nå veckans mål på drygt 20 timmar träning och tre intervallpass.

Fullastat släp som min svärfar Hazzla fixat. Lägg märke till min rosa dammsugare. Väldigt kraftfull.
Fullastat släp som min svärfar Hazzla fixat. Lägg märke till min rosa dammsugare. Väldigt kraftfull.

Under onsdagen hade jag en fullspäckad dag med tight schema. Med fyra möten och två träningspass planerade fick ingenting gå fel under dagen för att allt skulle klaffa. Började dagen med att åka två timmar klassiskt på rullskidbanan i Piteå på Lindbäcksstadion tillsammans med Johan Westerlund. Vi körde även 10 impulser i spöregnet. Skönt med sällskap när vädret var emot oss.

Taggad på ett blött pass.
Taggad på ett blött pass. Fel lins på glasögonen?
wpid-img20150529_081647.jpg
Bygget av den nya skidtunneln som ska stå klar i höst pågår för fullt.
Skidtunneln kommer gå bakom den nuvarande skidskyttevallen.
Skidtunneln kommer gå bakom den nuvarande skidskyttevallen.

Efter att jag lämnat av Johan vid hans lägenhet sker tyvärr en incident i en korsning där jag krockar min V70. Smällen skedde i väldigt låg hastighet som tur var men bilen fick bogseras bort. Ingen blev skadad och så här i efterhand får man vara glad att det gick så bra, dock var det surt att skicka bilen till verkstad. När det skedde var jag på väg till psykologen Thomas Nilsson som arbetar med Piteå Elit. Tanken var att vi skulle påbörja ett samarbete som jag tror kan vara en viktig pusselbit som kan hjälpa mig att ta nästa steg i mitt idrottande. Eftersom incidenten skedde ca. 200 meter från hans hem så fick jag i alla fall bästa möjliga krishjälp. Efter en lunch på golfen tillsammans med Johan, Thomas och Karl Edenroth fick den sistnämnde skjutsa ut mig till nästa möte hos Nordiska Bil.

Även om det aldrig är bra timing att krocka så kändes det extra jobbigt att göra det två timmar innan ett möte med Nordiska Bil om ett eventuellt samarbete. Fick börja med att berätta att jag nyss krockat och att min bil står inne i deras verkstad. Bra första intryck. Mötet gick ändå bra och förhoppningsvis leder det till någonting inom den närmsta tiden. De var även riktigt snälla och lånade ut en sprillans ny Volvo V60. Kan lova att jag var Piteås säkraste förare under resten av eftermiddagen.

Jag hann även med att träffa min tränare Sven-Erik Pajala och senare på kvällen gå igenom ett nytt styrketräningsprogram tillsammans med Skellefteå AIK’s fystränare Stefan Thomson på S.T.a.R i Bergsviken. Under flera år har jag kört ganska monotona styrkeövningar som gett mig en bra grundstyrka. Framöver blir det mer funktionell styrka där vi ska försöka applicera min styrka i skidspåren. Bra övningar och jag känner mig motiverad att börja köra dem.

Igår, torsdag, började med en kort visit på vårdcentralen för att kolla upp min nacke efter onsdagens bravad, ett rutinbesök som är bra att ha gjort. Efter det bar det ut i skogen med löparskor och stavar. Genomförde min egen version av ”Tour de Älvsbyn” med de fem bergstopparna Storkanis, Lillkanis, Rackberget, Hundberget samt Getberget som alla ligger runt byn. Har sprungit den rundan för två somrar sedan och mätte den då till lite drygt 30 km. Sprang i princip samma sträcka nu och totaltiden blev 3.05 h. På kvällen körde jag 1.30 h skate med 10 st impulser.

Storkanis och Lillkanis sett från Getberget.
Storkanis och Lillkanis sett från Getberget.
Utrustningen
Utrustningen

 Nu är vi snart framme i Östersund, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.