Intervaller på Frösön

I förmiddags deltog jag på skiduniversitets intervallpass på Frösön. Tre herrar dök upp till start; jag, Petter ”59.8 kg bergsget” Engdahl samt Anton Lindblad, världens snabbaste göteborgare på längdskidor.

Vi körde fyra intervaller som var uppdelade på två olika slingor och som båda avslutades vid utsiktstornet på Frösön. Skiduniversitetstränaren (långt ord) Anders Strid som kommer flytta upp till Gällivare och återigen bli tränare på skidgymnasiet till hösten agerade chaufför och skjutsade ned oss till start direkt efter varje körning.

1:a = 9.20 min (från Mjälle) (88% medelp, 92% maxp)
2:a = 10.39 min (från vattnet) (91% medelp, 94% maxp)
3:e = 9.31 min (från Mjälle) (91% medelp, 95% maxp)
4:e = 10.33 min (från vattnet) (91% medelp, 95% maxp)
Sista intervallen. Från vänster: Petter, Anton, jag
Sista intervallen. Från vänster: Petter, Anton, jag
Kanske tycker man att min maxpuls är på tok för hög för ett tröskelpass men ”tyvärr” så är jag dömd till att behöva pressa hjärtat att picka upp emot 191 slag per minut, dvs. 95-96% i maxpuls. Vid det senaste laktattestet jag körde så hade jag 3.7 mmol/l vid 190 i puls. Mjölksyratröskeln ligger vid 4 mmol/l och den vill man ligga så nära som möjligt vid intervaller. Gör man det kommer man förhoppningsvis höja den tröskeln ytterligare några pulsslag och på så sätt förflytta sig snabbare utan att vara full i mjölksyra, en egenskap som kan vara ganska viktig t.ex. under en skidtävling. Robin Norum beskrev denna process bra i sitt blogginlägg från idag.

På eftermiddagen körde jag två timmar skate på rullskidbanan med Petter och Oskar Kardin.

Annars har jag bockat av ytterligare två filmer från Netflix samt tvättat. Spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.