Träning, livet, hemmaläger

Hej!

Nämnvärda saker sedan senast:

I fredags på förmiddagen kördes 3 x 20 min skate AIII på banan. Ander Strid höll i passet. Innan intervallerna skulle vi köra en slinga på ca. 1 km som innehöll tre impulser. Jag bröt staven ut på tredje varvet, nu börjas det. Fick åka resten av passet med en stav som var några centimeter längre. Intervallerna gick bra, Lindblad agerade lok under de två första. Gabriel Stegmayr och jag var de enda som ville köra tre intervaller. Vi hjälptes åt och dra även om jag fick lite hybris efter halva och ville slå de gamla tiderna (vilket vi gjorde).

wpid-fb_img_1433525449719.jpg

På eftermiddagen hade jag 2 h myrlöpning med stavar på programmet. Nu när jag inte har någon bil i Östersund så fick jag ta det som fanns in närheten; sågspånet runt snöhögarna nedanför stadion. Sprang runt, runt, runt i nästan 2 timmar i det blöta sågspånet. Det sög fint i låren. Träna pannbenet fick man också göra. Nästa dag fick jag höra att det låg en myr 200 meter in i skogen från snöhögarna. Livet.

wpid-20150605_175556.jpgwpid-20150605_175631.jpgPå kvällen gjorde jag någonting jag aldrig tidigare gjort; gick på bio helt själv. Mad Max: Fury Road gick på SF biografen nere i stan och jag ville väldigt gärna se den innan den hinner gå ner från dukarna. Mad Max-trilogin från 80-talet toppas av Mad Max 2: The Road Warrior, en av mina topp 10 favoritfilmer någonsin. Den första filmen av den nya trilogin med Tom Hardy istället för Mel Gibson var riktigt, riktigt bra. Något av det mäktigaste jag sett på bio.

mad-max-fury-road-2015-posterUnder lördagen brände jag av två distanspass och ett styrkepass. På kvällen drog jag och Halli till Anton Karlsson för att kolla på gladiatorerna där skidåkaren Emil Johansson kvalade vidare till finalen. Champions League final blev det också.

Halli har alltid något att vara nöjd över
Halli har alltid något att vara nöjd över

Igår, söndag, hade jag bara ett träningspass inplanerat, två timmar löpning. På eftermiddagen strax innan kl. 15 promenerade jag ned på stan för att fika med 10-12 st skidskyttar, trevligt. Efter drygt två timmar där så var vi fem herrar kvar med för mycket fritid. Till slut bestämde vi oss för att dra på Bilbingo i Furuparken. Det var en annorlunda upplevelse, småkul under de två första rundorna, sedan var det åtta stycken rundor kvar där blodsockret sjönk. Efter tre och en halv timme så gasade vi iväg därifrån, ordentligt hungriga. Simon Hallström var den enda som vann, 250 :- cashade han in.

wpid-screenshot_2015-06-07-21-18-31.pngwpid-screenshot_2015-06-07-21-18-34.pngSenare på kvällen anlände Karl Edenroth från Piteå, den enda klubbkompisen från Norrbotten som kommer hit på veckans hemmaläger. Han bor hos mig fram till på fredag då lägret slutar.

Sammanfattade förra veckan med 20 timmar träning, två styrkepass och två intervallpass. Stabilt.

Idag har vi kört dubbla distanspass, först 2 timmar på förmiddagen runt Frösön. Karl har lagt två vurpor på rullskidorna innan juni månad och är ganska traumatiserad. Han uppskattade inte de höga hastigheterna som Frösön kan bjuda på utför. På eftermiddagen körde vi 2 timmar skate på banan, lägrets första gemensamma pass. Smockat med rullskidåkare, mötte några legendarer.

Lunch på Mr Husman
Lunch på Mr Husman

Imorgon blir det 4 x 10 minuter uppför i tävlingsfart längs Vallsundsvägen på Frösön.

2 reaktioner till “Träning, livet, hemmaläger

  1. Nu känns det som detta år kommer det att lossna på riktigt för dig. Jag tror stenhårt på dig, du verkar på rätt spår helt klart. Njut!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.