3.000.000 millimeter test

Hej!

Har fått frågor från sju olika håll efter lunch vad jag hade för tid på dagens 3000 meter så lika bra slänga upp ett inlägg.

Testet vi genomförde imorse skedde i Brunflo, ca 15 minuter utanför Östersund då Hofvallen var uppbokad.

Jag hade riktigt dålig inställning innan start och ville helst springa hem innan testet börjat. Anledningarna till att mitt psyke hamnade ur balans:

  • Löpbanan var ganska sliten med en halkig beläggning på vissa ställen.
  • Jag hade fantiserat om ett stort startfält med åtminstone någon löpare som springer i sub 9 min tempo. Dock dök endast tre herrar upp till start där jag hade bästa personliga rekord på blygsamma 9.18.
  • Det blåste stormvindar på vallen (som vanligt i Östersund).
  • Banan var 385 meter lång så vi fick springa den blåsiga långsidan en extra gång för att få ihop 3000 meter.

Jag har ingenting emot att träna och tävla i jävliga förhållanden men kör man ett test så vill man ju helst ha så lika förhållanden som möjligt. Mitt personliga rekord skedde i Älvsbyn under hösten 2013. Då var det vindstilla. Nåväl, jag släppte alla mörka tankar innan start i alla fall.

Starten gick, Anton Karlsson höll bra fart första varvet, sedan fick jag hybris och ryckte ifrån. Kände mig rätt pigg i benen när man slapp borra i motvinden. Tappade dock gnistan och fart med fyra varv kvar. Då kom Anton som tur var ikapp, blåste om mig direkt och höll sedan en riktigt bra fart. Jag hängde på i rygg och det enda jag tänkte på var att jag kommer få höra om förlusten under hela sommaren och hösten om han slår mig. Lyckades spurta om honom precis på upploppet.

Klockade in på 9.28 min, 10 sekunder från pers och 18 sekunder från dagens mål. För dåligt! Anton däremot persade med 11 sekunder, inte illa det. Kanske var det inte så jävliga förhållanden eller så har han påbörjat en satsning mot löpning?

20150615_091901
Efter första varvet.
20150615_092010
Hybris

Efter testet så körde vi 12 st 70-20 (70 sek arbete, 20 sek vila). Vi hann ganska precis ett varv på den 385 långa banan under de 70 sekunderna. Karlsson hade fullt upp med att fira sitt personliga rekord så det var bara jag och Lindblad av herrarna som körde de 12 extra varven. Jobbigt, inte särskilt roligt men relativt pigga ben hade jag under hela passet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.