Läger avslutat, Tuffa Timmen

Fredag:

Intervaller uppför Storklinten, en slalombacke som ligger ca. 30 minuter utanför Boden. Vi körde följande:

  • 10 min AII/AIII (från botten till toppen av backen)
  • 4 x 2.30 min AIII/AIII+ (1 min vila utför, avslutade sista på toppen)
  • 5 x 2.30 min AIII/AIII+ (1.15 min vila utför, då hann vi fem stycken upp till toppen istället för fyra)
  • 10 min AIII (från botten till toppen av backen)

Jag hade tyvärr en riktigt kass dag, tunga ben och svårt att komma upp i puls på de korta intervallerna. På den sämsta 2.30 min intervallen hade jag 169 i medelpuls (85%), borde ha legat minst 10 slag högre. Frustrerande då den helt uteblivna formen saknade förklaring. Kanske blev jag helt enkelt för seg efter vilodagen som vi hade under torsdagen?

På eftermiddagen åkte vi två timmar skate mot Selet (vände mellan Mockträsk och Selet).

Emma Bergström på min slackline
Emma Bergström på min slackline

På lördag var det dags att försvara min seger i Tuffa Timmen. Tävlingen hålls på Sandön utanför Luleå där Jennys familj har sin stuga. Tävlingen gick längs en 3.3 km lång slinga som under första varvet innehöll tre styrkemoment. Eftersom det finns begränsat med redskap så delas man upp i olika startgrupper med 20 löpare i varje. De bäst rankade skulle starta tillsammans var tanken men tyvärr fallerade den uppgiften ordentligt för arrangörerna, t.ex. skulle Emma Bergström som vann förra året skulle starta bland motionärerna och de snabbaste herrlöparna var utspridda. Försökte påtala det för arrangören men fippla med låtlistan på Spotify vid starten var tydligen viktigare. Nåväl.

Jag var nervös innan start, riktigt kass kropp dagen innan och en seger som skulle försvaras. Kl 14.12 gick starten för min startgrupp. Jag kände direkt att mina ben var tunga och långsamma. Tog det ganska lugnt i de inledande styrkemomenten, ville inte stumna genom rörelser man är ovan vid, springer hellre ifrån de andra. Direkt vi var klara med sandhinkarna efter ca. 5 min tävlande tryckte jag igång och stack ifrån de andra i min grupp. Harvade på med tunga ben som inte ville återhämta sig mellan backarna. Halvvägs ut på tredje och sista varvet sa pappa att en kille låg lika med mig efter två varv, då var det bara att bita ihop och trycka på. Vann till slut med två minuter, 46.40 min tog det.

Största glädjen för dagen var att Jenny tog hem damsegern. Hon fick inte starta i den seedade gruppen men lyckades helt ovetande om den rådande sekundstriden vinna med två sekunder. Riktigt kul, nu har vi två segrar i rad då båda sprungit.

Tuffa Timmen är en riktigt rolig tävling men arrangemanget är inget vidare. Det dröjde en timme innan vinnarna ur herr- och damklassen definitivt kunde koras, startgrupperna fungerade inte och utlovade diplom till alla deltagare uteblev.

Min uteblivna form är ganska frustrerande, känner mig inte speciellt sliten. Dock är jag pollenallergiker och ytorna utomhus är täckta av ett gult damm. Kanske en förklaring?

wpid-wp-1435567068622.jpeg
Första styrkemomentet: Rulla medicinboll som till hälften var fylld med vatten upp och ned för en backe.

wpid-wp-1435567072650.jpeg

wpid-wp-1435567018754.jpeg
Andra styrkemomentet: Dra två bildäck upp och ned nästa backe.
wpid-wp-1435567027499.jpeg
Tredje styrkemomentet: Bära två sandhinkar längs en sträcka.
Efter sandhinkarna var det dags att sätta lite fart på loppet.
Efter sandhinkarna var det dags att sätta lite fart på loppet.
wpid-wp-1435567036337.jpeg
Hörs då
wpid-wp-1435567091444.jpeg
Efter halva varvet skulle man bära en sandsäck fram och tillbaka i en backe, ett nytt moment detta år.
En av de brantare backarna
En av de brantare backarna
Vattenhinder
Vattenhinder
Jenny i vattenhindret
Jenny i vattenhindret
50 meter med lite snabbare underlag
50 meter med lite snabbare underlag
Vinnarparet
Vinnarparet
Fint förstapris i herrklassen. Jenny som vann damklassen fick ett förstapris som var värt ca. en tredjedel av mitt. Inte så jämställt kanske.
Fint förstapris i herrklassen. Jenny som vann damklassen fick ett förstapris som var värt ca. en tredjedel av mitt. Inte så jämställt kanske.
På väg hem från Sandön. Mäktig svärfar.
På väg hem från Sandön. Mäktig svärfar.

Igår, söndag, sprang vi två timmar på Sandön. Eftermiddagen stakade jag ett kortare pass innan jag och Jenny gymmade. Sammanfattar veckan med 22.40 h.

Pushpress på gymmet.
Pushpress på gymmet.

Idag, måndag, vilar jag igen. Har 23 timmar respektive 28 timmar att plocka de kommande två veckorna. Det krävs en utvilad kropp för det.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.