Intervaller i Piteå, Elpex, mycket träning osv.

Lite träningsdagbok då (gör inget annat på dagarna):

Tisdag FM: 4 timmar crosspass (2 timmar stakning + 2 timmar löpning). A2 (hård distansfart, typ 75-85% av maxpuls) i 30 min efter 1.30 h samt 3.30 h. Hade sällskap av Jenny under nästan hela passet, hon skippade sista A2-körningen på löpningen. Jag hade fint tryck och snittade 157 (79%) under de 30 min.

Tisdag EM: Rullskidor skate till Kraft & Hälsa, tungt styrkepass, sedan rullskidor hem. Mötte många bekanta på jobbet, bl.a. två gamla klasskamrater tillika grannar. Mötte även Tommy Öhman som gick i parallellklass till mig under gymnasietiden. Jag och Tommy hade några tuffa bataljer i kommunmästerskapen i matematik, jag vann i 7:an och då blev han 2:a. Året efter var det ombytta roller. I 9:an tyckte jag det var tråkigt. Antar att Tommy vann. Han är hur som helst färdigutbildad psykolog om ett år. Lite ångest fick man ju, vad har man själv gjort de senaste åren?

Onsdag FM: Intervaller på rullskidbanan på Lindbäcksstadion utanför Piteå. Jag, Niklas Henriksson, Adrian Bergström och halvamerikanen Erik Axelsson dök upp till start, min stallkamrat Johan Westerlund sov några timmar för länge och missade tyvärr ett fint pass. 10 x 5 minuter stod på dagordningen. Sven-Erik Pajala hade skissat på en slinga där fokus skulle ligga på 3:ans och 5:ans växel. Jag skulle ta laktattest efter 1:a, 3:e, 5:e, 7:e samt 9:e intervallen. Testet görs för att mäta mjölksyrehalten i blodet. Jag låg väldigt högt för att vara jag men kunde ändå hålla samma fart på alla intervaller (+/- 9 sek). Första intervallen gick på drygt 6.20 min och totaltiden blev därför ca. 64 min hård intervalltid. Fint pass! Filmer från intervallerna kommer imorgon.

Mellan passen åkte jag till Elpex och hämtade ut ny utrustning:

Logo

wpid-wp-1435866123799.jpeg
Två par klassiska Team 610 med en hel del extra hjul, bl.a. de nya rosa som kommer användas under SM samt en plattare version av originalhjulen som jag gillar skarpt! Fick även med skateskidorna F1 Composite, en längre skida med bra komfort.
wpid-wp-1435866134179.jpeg
Elpex dämpade stavar. Det sitter en anordning innanför handtaget som dämpar staven 8-10 mm vid varje stavtag. Väldigt skonsamt mot axlar och armbågar.

Efter en lunch på golfen hade jag träningssamtal hemma hos Sven-Erik. Vi var väldigt uppe i samtalet och helt plötsligt var det dags för nästa pass vilket leder oss till…

Onsdag EM: Rullskidor klassiskt med Niklas H, Adrian B, en nyvaken Johan W samt Martin Bergström. Jag hade slarvat med intaget av kalorier efter lunch och vid 1.30 h väggade jag så in i h-vete. Började frysa och hade svårt att veta hur man egentligen stakar. Som tur var åkte vi just förbi Sven-Eriks kvarter där jag svängde in för ett depåstopp. Birgitta stod och lagade plättar och köttsoppa vilket passade en slagen krigare utmärkt. Sedan var det bara ut igen för att avsluta passet. Var riktigt pigg efter det och fick ihop mina två timmar.

På kvällen grillade vi hemma hos Johan
På kvällen grillade vi hemma hos Johan

Torsdag FM: 2.30 h löpning med stavar. Sprang hemifrån mamma och pappa upp på Getberget, några varv där, sedan Hundberget, Rackberget, Hundberget, Getberget och hem.

Direkt efter passet var jag på ännu ett lyckat möte hos vår lokala småhustillverkare, mer om det en annan gång.

Den klassiska bilden över Älvsbyn tagen från hundberget.
Den klassiska bilden över Älvsbyn tagen från hundberget.

wpid-wp-1435866145802.jpeg

Torsdag EM: 2.00 skate. Har blivit väldigt nojig att åka rullskidor ute i trafiken efter alla timmar på rullskidbanan i Östersund. Börjar man fundera på det så statistiskt sett möter man ju väldigt många bilförare under en sommar som är påverkade av alkohol och droger. Man är ju väldigt utsatt som rullskidåkare och livet är skört. Nåväl, ett fint pass broarna runt + förlängningar lite här och var. Detta får ändå betraktas som en ”lugn” dag denna vecka.

Väldigt komfortabelt pass med dämpade stavar och grymma rullskidor.
Väldigt komfortabelt pass med dämpade stavar och grymma rullskidor.

Imorgon förmiddag väntar snortunga myrintervaller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.