2015-07-04

Tre filmer från 10 x 6.20 min i onsdags:

Igår morse fick jag sällskap av min mor och vår hund Nilas till en myr som min far rekommenderat men som jag själv aldrig testat på. Vi parkerade min bil vid en parkeringsficka på andra sidan älven och sedan fick man springa längs en skogsväg i ca. 2 km innan man kom fram till myren. Väl där blev jag positivt överraskad, lagom blöt myr och relativt stor. Dessutom fanns det ett mindre berg alldeles bredvid myren där man kunde avsluta intervallerna uppför.

Jag körde 5 x 10 minuter. Ett helt okej pass, sprang/gick skidgång uppför berget de sista 2 minuterna på intervallerna.

wpid-wp-1436005636792.jpeg
Myren inringad
wpid-wp-1436005633808.jpeg
Mamma och Nilas

wpid-wp-1436005643161.jpegwpid-wp-1436005626571.jpeg

wpid-wp-1436005624088.jpeg

Har tittat en del på SM-veckan i rullskidor, mycket roliga iaktagelser, bl.a. bärgade min f.d. granne från Odenslingans camping i Östersund, K-J Westberg, ett guld igår på 20 km skateracet. Mäktigt!

wpid-wp-1436005628882.jpeg

Annars har det varit ganska tunga dagar den senaste veckan då min farmors hälsotillstånd försämrades väldigt fort förra torsdagen. Jobbiga dagar och nätter där pappa och faster har turats om att nattvaka. Natten mot fredag fick hon somna in för gott. Jag är väldigt tacksam över att jag var hemma i Norrbotten och fick chansen att säga hejdå, inte många som får den möjligheten. Farmor lämnade oss alldeles för tidigt, 72 år är ingen ålder idag. Hon kämpade tappert mot en grym sjukdom och det känns lite lättare att veta att min älskade farmor har det bättre nu.

I dagarna tänker jag titta på en speciell film från 1981. När jag var liten spenderade vi ofta somrarna i farmor och Thores stuga i Piteå skärgård. I vardagsrummet hade den en liten tv-apparat med tillhörande VHS-spelare. En dag hittade jag ett band som det stod ”Mad Max 2” på. Filmen är en av få där uppföljaren är bättre än originalet. Jag älskar 80-talets postapokalyptiska filmer och Mad Max 2 är en av de bästa i genren. Jag älskade filmen från första stund och såg den oräkneliga gånger under besöken i stugan. TV-apparaten var bortvänd från resten av stugan och det var nog tur för mig att inga vuxna hade någon aning om vad jag tittade på, filmen klassas väl inte precis som en barnfilm. Den står sig fortfarande som en av mina topp 10 filmer genom tiderna.

2
Mad Max 2: The Road Warrior

Idag, lördag, har jag en vilodag som jag måste ta tillvara på på bästa sätt. Imorgon väntar tuffa stakintervaller och på måndag rullar vi till Saxnäs med delar av klubben. Där kommer det bli många, många träningstimmar.

2 reaktioner till “2015-07-04

  1. Vad fint du har skrivit 😢❤. Men det där med filmen hade jag ingen aning om 😉. Fint minne från stugan i alla fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.