Pigga muskler, 110 kg bänkpress

Hej!

Hämtade Jenny på flygplatsen under torsdagkvällen. Vi har hunnit träna fyra pass sedan hon kom hit, mestadels på rullskidbanan ska erkännas. Jag coachade vid ett intervallpass som jag fixade åt Jenny, ett lyckat upplägg måste jag säga. Annars har vi hunnit käka på Clarions, spela boule, titta på säsong två av True Detective som ännu inte övertygat mig (säsong ett är bland det bästa jag sett) och snart ska vi gå en sväng på stan.

Middag på Clarions
Middag på Clarions
Gubbidrottar
Gubbidrottar
Coachar
Coachar

wpid-img_20150719_114446.jpg

Fördelen med att ha en lugn träningsvecka är att man får känna hur bra ens kropp egentligen är, i vanliga fall går man ju omkring och är halvsliten, ömma muskler och taskig hållning.

Ett exempel på det är fredagens gympass på NVC-gymmet. Kände mig allmänt stark under passet. Efter 40 minuter intenstivt lyftande och bl.a. 8 st set med chins tänkte jag prova den gamla hederliga bänkpressen som vi plockat bort ur mitt nya styrkeprogram. Vi har bytt ut de flesta av de enklare övningarna som bänkpress, knäböj och militärpress mot mer komplexa rörelser som involverar större delen av kroppen som pushpress istället för militärpress, thrusters och enbensböj istället för knäböj. Lyfte i alla fall 5 x 90 kg utan problem, fortsatte upp mot 1 x 100 kg som flög upp. Kände att det var dags att prova nytt personligt rekord, 110 kg (har lyft 107.5 kg vid minst fem olika tillfällen). Var ganska nervös under lyftet och tappade ner den på höger sida i vändningen men lyckades ändå pressa upp den. Skönt! Kul att vara starkare än någonsin i en övning jag inte längre tränar på. Nu är jag ett steg närmare att lyfta 110 kg bänkpress och springa 3000 meter under 9 minuter under en och samma dag (jag måste klara det innan min karriär är över).

Igår, lördag, deltog jag och Jenny på ett skidgångspass på Frösön tillsammans med Östersunds SK som har hemmaläger. Vi skulle köra följande upplägg:

5 min

5 min

45/15 sek (45 sek arbete, 15 sek vila) x 5

5 min

5 min

45/15 sek (45 sek arbete, 15 sek vila) x 5

Totalt: 30 min

Vid invägningen hamnade Petter Engdahl på sub 60 kg och fick därför agera lok uppför Ladängen. Det gjorde han med bravur då fältet slets sönder under varje intervall. Jag hade pigga ben och kunde matcha bergsgeten helt okej. Ett bra pass i slutändan med en fin maxpuls på 192 (96%).

Idag, söndag, är sista dagen på denna återhämtningsvecka. Klockar in på blygsamma 13 timmar. Framför mig har jag dock tre riktigt tuffa veckor inplanerade. Imorgon börjar en intervallvecka, finns inget bättre i livet så väldigt taggad på det! Veckan därpå blir en normalvecka på förhoppningsvis dryga 25 timmar innan vi rullar upp mot Björkliden med klubben för ytterligare en 30 h vecka. Man ska nog hinna bli trött denna period också.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.