182 smärtsamma minuter

Hej!

Ett pass kvar på denna intervallvecka vilket kommer bli ett längre löpdistanspass.

Fyra dagar sedan jag uppdaterade här sist, har bl.a. hunnit med:

  • Ett 2.5 timmar löppass på Frösön i ensiffrig temperatur och riktigt blåsigt. Efter det körde jag och Jenny upp mot Norrbotten. Under fredagen deltog jag på min farmors begravning. Riktigt jobbig förmiddag.
  • Skidgångsintervaller uppför livet berg Kanis igår. Först 3 x 9 minuter där jag körde ca. 4 min löpning längs grusparkeringen och sedan en flack stig innan jag började klättringen uppför backen. Avslutade de intervallerna 2/3 upp så inte vilan ned skulle bli för lång. Öppnade ganska optimistiskt på den första och sen ville man ju inte ha sämre tider. På den andra hade jag ganska nära till tårar, det var så satans jobbigt. Den tredje öppnade jag ännu hårdare så jag inte skulle behöva spurta frenetiskt. Sedan blev det 90-30 intervaller i 10 minuter innan en avslutande maxkörning på 3 minuter. Jobbigt jobbigt.
wpid-img_20150726_160835.jpg
Träningskläder från Under Armour är självklart
Sliten klocka som passerade 1300 h träning sedan oktober 2013
Sliten klocka som efter skidgångspasset passerade 1300 h träning sedan oktober 2013
  • Under lördagseftermiddagen blev det ett tufft gympass på Kraft och Hälsa i sällskap av min mor innan jag rullade mot Piteå där ett gäng på 14 personer skulle lira paintball. Min lagkamrat Johan Westerlund samt Jonas Pettersson har tillsammans köpt hela 16 st (!) paintballgevär med tillhörande utrustning. Riktigt skoj och intensivt. På kvällen hängde vi hos Erik Axelsson innan vi drog vidare mot stan och en kort sväng på PDOL. En lugn tillställning för mig och jag och Jenny drog hem tidigt.
  • Idag blev det ett kortare intervallpass i kyrkbacken i Älvsbyn. Stakning med Elpex 4:or på Evolution-stommen samt Elpex stavar med dämpning i handtaget, inget upplägg för superhöga hastigheter. Jenny matchade mig bra på sina Elpex 2:or på 610-stommen samt mina Triac 2.0. Jobbigt pass blev det.

Sammanfattar veckan med 3.02 timmar intervalltid, ingen rekordnotering i sig men alla pass förutom de första intervallerna på myren i tisdags har legat över tröskelfart. Under de korta intervallerna hinner man inte alltid få upp snittpulsen till 90%+, mjölksyran hinner ta en eller så hinner man helt enkelt inte samla pulsslag där uppe så man får gå på upplevd känsla istället. Uppskattar att jag har ca. 2.5 h denna vecka över 90% upplevd ansträngning eller 17+ på borgskalan.

borgskalan
Borgskalan
wpid-img_20150726_161827.jpg
Fin kväll i Norrbottens pärla

 wpid-img_20150726_161138.jpgLånade pappas nya MTB från Canyon i torsdags efter en lång bilresa. Riktigt kul att bara vara ute och röra på sig bara för skojs skull. Cyklade på gamla stigar där jag lekte som barn. I vanliga fall ligger man ju helst i soffan mellan träningspassen. Tyvärr känns varje onödig rörelse utanför träningen som slöseri med energi under de mest extrema träningsperioderna.

wpid-img_20150726_161609.jpg

Imorgon börjar en ”normal vecka” på många timmar, sedan blir det läger i Björkliden med extra många timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.