Björkliden imorgon!

När man ligger på gränsen till vad man tål så har man inte så mycket energi över till annat, därför har bloggandet blivit lidande under denna vecka.

Fina träningsdagar har det varit i Luleå där jag befunnit mig söndag-lördag. En hel del timmar tillsammans med Niklas Henriksson.

Eller nja, fina och fina… Hade två träningspass i rad där motivationen var väldigt låg, 2 timmar löpning på en eftermiddag i spöregn och sedan 3 timmar skate nästkommande förmiddag, tung kropp, seg puls, samma väder och en del starka vindar på det. Men men, jobbet ska ju göras.

Igår, lördag, hade jag ett riktigt ångestpass inplanerat tillsammans med min tränare Sven-Erik, 10 x 6.30 i hög tröskelfart. Förutom Magdalena Pajala i sällskap av en coachande Thomas Nilsson var jag helt ensam på banan. Hade en del problem till en början att hålla farten nere och mjölksyran på ensiffriga nivåer. Vi lade ganska mycket fokus på teknik och att jag skulle åka mindre aggressivt och istället slappna av och använda större skär. Största behållningen med passet är att jag under det sista varvet tangerade den bästa varvtiden (som jag satte på andra intervallen) men med hela 5.8 lägre i laktatvärde. Det tack vare att jag åkte stort och avslappnat, nu gäller det bara att fortsätta nöta bort fula, gamla ovanor så ska det nog kunna gå fort till vintern.

Sven-Erik sticker mig i fingret för att mäta mina mjölksyrenivåer i blodet.
Sven-Erik sticker mig i fingret för att mäta mina mjölksyrenivåer i blodet.
wpid-img_20150802_130547.jpg
Piteå Elit gänget på banan.

Annars tror jag att jag har väldigt mycket vunnet på att jag detta år har den stora förmånen att slippa arbeta vid sidan om. Förra säsongen så jobbade jag ju halvtid på Älvsby Energi fram till sista augusti (1:a maj 2013 – 31:a augusti 2014) innan jag började träna på heltid. Väldigt stor skillnad att kunna ta en ordentlig vila mellan passen istället för att kasta i sig lunch, ta bilen till jobbet och arbeta 12-16, hem och laga middag och sen ut på ett sent träningspass, komma hem kring 19-20 och sen vara helt död. Det är tufft att kombinera elitsatsning och jobb, en eloge till er som gör det!

Bilder från veckan:

Ofta bra tryck i ådrorna efter eftermiddagsvilan.
Ofta bra tryck i ådrorna efter eftermiddagsvilan.
Jenny är nöjd för att hon har likadana brillor som Addesteek™
Jenny är nöjd för att hon har likadana brillor som Addesteek™
Jag har väl lånat Jennys nya Oakley Radar EV några gånger i veckan.
Jag har väl lånat Jennys nya Oakley Radar EV några gånger denna vecka.
Jag och Niklas stakade Avan - Sunderbyn vilket krävde att man åker färja över Lule älv.
Jag och Niklas stakade Avan – Sunderbyn i onsdags vilket kräver att man åker färja över Lule älv (ca 1 km).
Åka båt
Åka båt
På väg mot Avan.
På väg mot Avan.
Minigolf i fredags.
Minigolf i fredags.
Minigolf  + glass var det ja.
Minigolf + glass var det ja.
wpid-img_20150802_131003.jpg
Elitmotionär
Orientering igår eftermiddag i Älvsbyn, fortsättning på naturpasset, denna gång i Kanis.
Orientering igår eftermiddag i Älvsbyn, fortsättning på naturpasset, denna gång i Kanis.
Slemmig vovve efter orientering.
Slemmig vovve efter orientering.

Denna vecka landar jag på 26 timmar varav 2.05 h intervalltid. Imorgon bitti kommer jag rulla till Björkliden med Piteå Elit. Där blir vi på läger i en vecka. Det blir tredje veckan detta träningsår med 30 timmar+ med klubben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.