Det är fint i fjällen

Hej!

Vi har fortsatt samla träningstimmar sen inlägget jag publicerade i tisdags. Vi har klarat oss undan regn och hårda vindar sedan vårt första pass i måndags.

wpid-img_20150807_194533.jpg
Från löpningen i tisdags

I onsdags stakade vi till Katterjåkk och tillbaka, en tur på 55 km, 495 höjdmeter, 3.05 timmar och 10 fartlekar. På eftermiddagen blev det skidgång/löpning i två timmar med 45 min A2.

3 timmar stakning
3 timmar stakning

Igår tränade vi bara ett pass, dock var det hela fem timmar löpning/skidgång. Rundan blev 33 km och 1500 höjdmeter.

wpid-img_20150806_184846.jpg
I matsalen har brickorna karttryck över området, smidigt när man ska diskutera löprundor under lunchen! På bilden har jag fint ritat in gårdagens långtur. Vi utgick från Björkliden och började med att springa söderut!
Efter ca. 3.30 h!
Efter ca. 3.30 h!
wpid-img20150807_143340.jpg
Beachen uppe vid Latnjavaggi

Tyvärr har jag en del problem med mina benhinnor denna vecka. Under dagens planerade skidgångspass fick jag istället köra stakintervaller på Elpex 4:or, 8 x 6 minuter. Tjejerna utmanade på sina 2:or under de sex första intervallerna. Ett bra intervallpass!

Svärmorsdrömmen. Eller vad säger du Maria?
Svärmorsdrömmen. Eller vad säger du Maria?

Denna fredagseftermiddag körde vi ett distanspass, de andra grabbarna stakade medan jag hängde på och körde lite skate. Efter att vi passerade Abisko efter drygt 30 min råkade jag åka på Karls stav så den gick av. Whops… Karl fick ta mina skatestavar på vägen tillbaka medan jag körde benskate. Stavproblemet löstes när vi kom tillbaka till Björkliden och vi kunde fortsätta passet som någorlunda bra vänner. 10 fartlekar hann vi även köra.

wpid-img20150807_192252.jpg
En olycka händer väl så lätt.

Imorgon går Sweden Sky Race 24 av stapeln här i Björkliden, en löptävling med två olika klasser, antingen 57 kilometer och 3000 höjdmeter eller så springer man två varv på 114 kilometer och 6000 höjdmeter (Vilket motsvarar höjden av Kebnekaise nästan tre gånger). Vi har inga planer på att ställa upp i tävlingen men däremot kan det bli roligt att se hur deltagare som sprungit två varv ser ut när de går i mål, det blir morgondagens höjdpunkt vid sidan av våra två träningspass!

2 reaktioner till “Det är fint i fjällen

  1. Härligt att se/höra hur ni har det! Hörde dock av ”Lill” Erik att ni kör jävulskt hårt. Fart lekar!!! inte vad vanligt folk kallar lekar!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.