39 timmar på nio dagar

Så där ja. Då var det lägret avslutat och med det även den fjärde träningsperioden detta träningsår (en period = fyra veckor).

De sista två dagarna på lägret fortsatte i samma anda, dock lite mer asfaltsnötande för min del än under de första dagarna. Eftersom jag har löpförbud fram till åtminstone onsdag då jag ska till Stefan Thomsson på S.T.A.R. i Bergsviken för att ta en närmare titt på mina benhinnor fick jag ägna mig åt lite utforskande av E10:an.

Under lördagsförmiddagen blev det ett crosspass, först 3 timmar rullskidor skate där jag hade sällskap de första 90 minuterna innan resten av gänget bytte E10:an mot fjällterräng. Själv så avslutade jag de planerade fyra timmarna med att köra en timme crosstrainer i det lilla men mångfacetterade gymmet på hotellet.

Jobbig maskin om man kör på brantaste lutningen och längsta steglängden.
Jobbig maskin om man kör på brantaste lutningen och längsta steglängden.

På eftermiddagen stakade vi två timmar där jag hade dagens piggaste kropp under de sista 45 minuterna. På kvällen betraktade vi några av målgångarna i Sweden Sky Race 24, 57 km klassen. Endast ett lag försökte sig på två varv, 114 km. De gick i mål under natten efter nästan 19 timmar på fjället. Jacuzzibad och bastu hann vi även med!

Ett av lagen i 57 km klassen som går i mål efter ca. 10 timmar
Ett av lagen i 57 km klassen som går i mål efter ca. 10 timmar

Under söndagen blev det stakning i tre timmar på Elpex 4:orna med tjejerna medan grabbarna sprang uppe bland bergen. Precis som resten av skidsverige så har det blivit mycket stakning för mig under de senaste månaderna. Jag tycker att jag utvecklats mycket bara sedan juni månad vilket är kul även om det är en lång väg.

Efter en lunch på hotellet rullade vi hemåt i tre olika bilar. Johan släppte av mig i Luleå där jag nu befinner mig.

Sammanfattar lägret med prick 30 timmar träning (eller ja, 30.37 enligt klockan men jag brukar avrunda alla pass nedåt). Lite orolig var jag att jag skulle ha problem att klara av träningen med tanke på att jag hade 9 tiammar totalt under lördag och söndag dagarna innan lägret. Nu började ju mina benhinnor strejka efter halva lägret men det är snarare regel än undantag att de gör sig påminda några gånger då och då under sommarhalvåret.

På onsdag ska jag alltså träffa Stefan Thomsson och förhoppningsvis kan vi komma fram till en lösning för detta problem som jag dragits med i perioder under barmarkssäsongen. Jag har ganska kraftig pronation och jag misstänker att det är en bidragande orsak till problemen, kanske är det dags att prova formgjutna sulor?

Pronation
Skorna lutar inåt p.g.a. mitt löpsteg

Den fjärde perioden landade på 86:30 timmar träning, ett nytt rekord för min del. 13 st intervallpass (8.07 timmar totalt), 6 st styrkepass (varav 110 kg bänkpress i början av perioden) och 5 st vilodagar.

Har redan nu tränat 40 timmar mer vid denna period än vad jag gjort förra året, mycket tack vare de goda förutsättningar jag har denna säsong.

Med start idag så väntar i vanlig ordning en återhämtningsvecka för att absorbera den träning jag genomfört. Nästa vecka (v. 34) väntar ett träningsläger i Sollefteå med militärlandslaget och sedan (v. 35) ett hemmaläger i Östersund med universitetet.

En tanke på “39 timmar på nio dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.