fem timmar på fyra dagar

Hej!

Som rubriken antyder så har jag tagit det exceptionellt lugnt denna vecka. Inledde med två vilodagar då jag kände av min pollenallergi under natten mot måndagen. I måndags var Jenny ute och stakade samtidigt som jag cyklade bredvid och skrek kommandon på tyska när hon inte åkte som jag ville. Kul att vara coach ibland!

wpid-screenshot_2015-08-11-19-28-17.png

wpid-img20150813_195941.png

Igår under onsdagen hade jag en fullspäckad dag. Inledde med att köra ett kortare skatepass med 8 st fartlekar (accelerera upp i maxfart, håll den farten i 6-8 sek). Käkade en snabb lunch och drog sedan in till S.T.a.R (S. Thomson Active Rehab AB) i Bergviken utanför Piteå där jag först träffade en fotspecialist. Han skrattade åt att jag sprungit femtimmarspass med en smärta som nog egentligen varit ganska hög. Nåväl, vi kunde väl konstatera att min pronation även denna dag var kraftig och om två veckor ska mina nya inlägg till skorna ha anlänt. Förhoppningsvis kommer mina besvär med benhinnorna lindras och mina löpskor kommer nog ha en längre livslängd.

Efter det fortsatte min vistelse på S.T.a.R med att köra ett styrkepass med Stefan Thomson som min klubb har ett nära samarbete med. Stefan är fystränare åt Skellefteå AIK Hockey samt ansvarar för Charlotte Kallas styrketräning. Vi utvärderade det program jag började köra i maj där vi gick igenom de övningar jag ville behålla, de jag behövde ta ytterligare ett kliv uppåt i svårighetsgrad på samt några övningar som vi från och med nu skippar helt. Fortsatt fokus ligger på att överföra den styrka jag fått genom alla år i gymmet där jag kört tunga övningar och överföra dem till mer komplexa övningar som ligger längdskidåkning nära. Bl.a. mycket fokus på höft och enbensövningar.

Efter ett kortare stopp i Blåsmark hos Johan Westerlund åkte jag in till Piteå där jag träffade Tomas Nilsson. Tomas är psykolog och även han har anknytning till klubben. Ett givande möte och jag tror vårt samarbete kommer betyda mycket för min utveckling, knopp och kropp hänger ihop och inför denna säsong ska ingenting lämnas åt slumpen.

På kvällen var det dags för den tredje deltävlingen i Sportringen Rollerski Cup i Jävre. Jag och Johan Westerlund kom till start tillsammans med en del motionärer och elitmotionärer. Banan var 22 km och innehöll väldigt få höjdmetrar. Vi åkte på Elpex rosa PU 2:or. Jag och Johan bildade tidigt klunga. Efter 11 km gjorde man en U-sväng och åkte samma väg tillbaka. Kraftig motvind under första halvan uppmuntrade inte precis till några hårdkörningar eller försök till att sticka iväg men jag och Johan gjorde ett rättvist arbete där vi turades om att dra. Med 200 meter kvar trodde jag att jag skulle kunna ta hem tävlingen men Johan tryckte till och visade varför han blev 9:a i kvalet på SM-sprinten och sedan 10:a i finalen.

Ett bra pass blev det i alla fall, 89% i medelpuls, 96% i maxpuls och en snitthastighet av 25.7 km/h.

11866242_809331702517405_2130623696712100147_n
Pallen! 3:a Hannes Boström, 1:a Johan Westerlund, 3:a jag

Jag stannade kvar en natt i Blåsmark hos Westerlunds för att träna ytterligare ett pass med byns stolthet. Åt sedan en lunch på golfen med nämnda pojk, bröderna Bergström samt Tomas Nilsson.

Nu är jag tillbaka i Älvsbyn och ämnar stanna här fram till söndag, då ska jag till Sollefteå på läger med militärlandslaget.

Oakley Razor Blades

Förra veckan tipsade Niklas Henriksson om att Junkyard.se hade rea på Oakley samt ”köp tre, betala för två” på hela hemsidan. Jag skyndade att klicka hem tre par Oakley Razor Blades från deras Heritage Collection. Razor Blades tillverkades under 80-talets glansdagar och de få exemplar som har kunnat köpas har legat kring 5-6 tusen på Ebay. Jag kommer ihåg att jag starkt övervägde att köpa ett par och skrev till och med till Oakley där jag bönade och bad att de skulle sättas i produktion igen. För att fira sitt 30-års jubileum under 2014 så gjorde Oakley nya versioner av sina gamla klassiska modeller, bl.a. just nämnda Razer Blades samt deras alpinglasögon Eyeshade (som jag även önskar införskaffa). Sjukt nöjd med mitt inköp, planerar att sälja ett av de tre paren, behöver nog inte två stycken i samma färg…

Red/Fire iridium
Red/Fire iridium
wpid-img20150813_200341.jpg
Bra kit!
Oakley Eyeshade, ja tack!
Oakley Eyeshade, ja tack!
wpid-img20150813_200316.jpg
Ordentligt nöjd
Och här ute sitter man nu och bloggar
Och här ute sitter man nu och bloggar

2 reaktioner till “fem timmar på fyra dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.