Från Swix till KV+

Hej!

Idag har jag motionerat, 2 timmar klassiskt imorse, 10 fartlekar och 40 km blev det. Åkte broarna runt med en del extra slingor. Roligt värre.

wpid-img20150814_195612.jpg
Åt en blek lunch tillsammans med Älvsbyns nya gymnasiechef, mäktigt!

Eftermiddagen spenderades på Kraft & Hälsa där jag körde det nya styrkeprogrammet. Sitter och skakar i benen nu. Det kommer bli en smärtsam höst, det är ett faktum som inte går att komma ifrån.

Det finns fördelar med att sova hemma i Älvsbyn!
Det finns fördelar med att sova hemma i Älvsbyn!

Byter från Swix till KV+

logo-kvplus

Jag har åkt med Swix stavar sedan herrar 10 tror jag och har mestadels varit nöjd med min utrustning. Förutom en del problem med de nya Triac-remmarna som inte riktigt passat mina händer har jag inte haft något övrigt att önska av stavarna. Deras patenterade TBS-system har jag bara gott att säga om, kanonsmidigt att byta trugor efter före utan att behöva limma, det är någonting jag kommer sakna.

Men, förutom hög kvalité värdesätter jag även service och god kommunikation när det kommer till min utrustning. På de senare punkterna har norska Swix fallerat under de senaste åren. Att behöva hämta ut säsongens stavar kvällen innan tävlingspremiären i Bruksvallarna och stå och kapa dem efter kl 20 är ett stressmoment jag gärna klarar mig utan.

Schweiziska KV+ har tagit stora marknadsandelar under de senaste åren med bl.a. Martin Johnsrud Sundby i spets. Svenska åkare som bytt inför denna säsong är bl.a. Daniel Rickardsson och Calle Halfvarsson. Även jag byter nu till de blå/röda stavarna. Detta är en ganska stor förändring, jag har som sagt åkt på Swix i 13 år men känner att nu är det dags att gå vidare. Fick hem nya stavar förra veckan och är riktigt nöjd, generellt känns det som att Schweiz förknippas mer med kvalité än vad våra grannar i väst gör. Att de även är sjukt snygga gör ju inte saken sämre.

Tävlade på de nya stavarna i onsdags och var riktigt nöjd, trugorna var kanonsköna, pendeln gick som en klocka och styvheten lämnar ingenting att önska.

Ser fram emot ett gott samarbete med KV+ och deras svenska återförsäljare Grönedals Sport.

wpid-img20150814_195529.jpg
KV+ Tornado. Smidigt system med remmarna!

2 reaktioner till “Från Swix till KV+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.