Sollefteå med militärlandslaget

Hej!

Sollefteå är veckans träningsort, ankom hit under söndagskvällen och blir här fram till på lördag. På plats finns militärlandslaget i längd och skidskytte samt skidorienteringslandslaget. Vi bor på hotellet som ligger uppe på Hallstaberget. Här finns allt vi behöver, rullskidbana, restaurang, gym och framförallt en relaxavdelning!

Relaxavdelningen
Relaxavdelningen
Utsikt över Sollefteå
Utsikt över Sollefteå

Vi hade en svettig start på lägret i måndags då skidgångsintervaller stod på schemat, samma upplägg som förra året då vi var här i augusti samtidigt som utvecklingslandslaget. 10 minuter från botten av toppen på Hallstaberget, sedan 15/15 i 5 minuter i mitten av backen på vägen ned. Den proceduren upprepades tre gånger. Ca 45 min intervalltid, 194 (97% av maxpuls) blev passets högsta pulsnotering. Kände mig seg under första intervallen men avslutade riktigt bra. Ett fint pass i en stekhet slalombacke!

wpid-img20150818_203549.jpg
15/15 längs en given sträcka så det gällde att rusa på utför också.
wpid-qww.jpg
Älvsbypojk med Älvsbyhuskeps!

På eftermiddagen blev det 2.30 skate på Sollefteås fina rullskidbana! Inga problem att samla timmar där. 45 km och 655 höjdmeter hann vi med.

Igår, tisdag, körde vi 2.30 klassiskt på förmiddagen. Efter en timme så började fyra impulsblock (impuls = ca. 10 sek max), det blev 30 impulser på 45 minuter. Jag hade 30 tuffa duster mot världscupledaren i rullskidor, Robin Norum, mäktigt! Avslutade med att staka uppför den asfalterade vägen till toppen av Hallstaberget.

Under eftermiddagspasset började jag med att köra ett jobbigt pass i gymmet med fokus på underkropp. Rullade 90 minuter på banan efter det. De andra löpte och körde cirkelstyrka (tror jag) uppe vid skidskyttestadion. Jag tar det lite lugnt med löpningen fram tills mina inläggssulor kommer nästa vecka.

wpid-img_20140806_075638.jpg
Hotellets gym

Idag väntade återigen ett intervallpass, denna gång skate uppför Hallstaberget. Jag hade en hyfsat pigg överkropp men mina ben var riktigt kassa, så går det väl när man kör enbensböj till tårarna sprutar kvällen innan. Ruskigt dålig under de brantare partierna i backen. Nåväl, fick med mig fyra vändor upp och en del pulsslag.

På eftermiddagen blev det två timmar klassiskt på rullskidbanan. Det var ett tag sedan jag använde benen under ett klassiskt distanspass, nu för tiden stakar man för det mesta.

Två bilder från rullskidtävlingen förra onsdagen:

wpid-img20150819_201205.jpg

wpid-img20150819_201221.jpgHörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.